Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bravúros gyulai bronzérem az U11-es floorball Magyar Kupa döntőjében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. október 07. 16:00
Bravúros gyulai bronzérem az U11-es floorball Magyar Kupa döntőjében
A „Lila” iskola csapata a pitvarosi meghívásos tornán szerepelt

Fotó: 5. számú általános iskola

Pitvaros adott otthont az U11-es floorball Magyar Kupa döntőjének október 1-jén. A kupára hat csapat kapott meghívást, akiket Magyar Floorball Szövetség a tavalyi tanévben nyújtott eredmények alapján választott ki.

A gyulai 5. számú általános iskola csapata komoly erőt képviselő ellenfelek ellen lépett pályára. A „Lila” együttes kitett magáért, két győzelemmel és három vereséggel, a bronzérmes helyen zárta a Magyar Kupa döntőjét. Az eredmény siker történelmi is egyben, hiszen az együttes sportágbeli első országos érmét szerezte meg.

A fürdővárosi iskola a harmadik helyen túl egy egyéni díjazást is zsebre rakott, Váczi Zsoltot a torna legjobb kapusának választották a szervezők. A gyulai együttes legtöbb gólját Mócz Benett szerezte, aki 12 találattal segítette csapatát.

Bacsa Edina testnevelő elmondta, a floorball a diákolimpiákon a második legnépszerűbb csapatsportág. A tavalyi tanévben 744 együttes indult a kispályás diákolimpiai küzdelmekben, az unihokiban pedig további 122. A tavalyi tanévben az iskola két csapata (a 2. korcsoportos fiúk és a 4. korcsoportos lányok) is országos döntőn játszhattak. Az intézmény csapatai a tavalyi, illetve a tavaly előtti országos 4. helyezéseivel bizonyította, hogy a legjobbakkal is fel tudják venni a lépést.

Fotó: 5. számú általános iskola

– 2018-ban kezdtünk el foglalkozni a floorball alapjaival, akkor ezek a gyermekek még óvodások voltak. A kezdetekben néhány gyulai család csatlakozott a Floorball Békés Megye Baráti Körbe játszani. Az iskolában is hamar megszerették a gyermekek a sportágat. Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabdacsapatának korábbi edzője egy régebbi nyilatkozatában beszélt arról, hogy a floorball milyen jó hatással van a kézilabda és általánosságban a labdás sportágakra egyaránt, akár bemelegítő játékként is. Ma már tudjuk, hogy ez valóban így van, a gyermekek rengeteget fejlődhetnek általa koordinációban, gyorsaságban és ritmusérzékben egyaránt – mondta Bacsa Edina.

Gyulai eredmények: Gyula-Mélykút 10-2, Pitvaros-Gyula 11-1, Gyula-Budapest 1-13, Gyula-Algyő 9-4 és Gyula-Komárom 3-4.

A bronzérmet nyert csapat tagjai: Borbély Dominik (1 gól), Fáskerti Máté (3 gól), Fáskerti Milàn, Kállai Áron (1 gól), Mócz Benett (12 gól), Sassano Alessandro (7 gól) és Váczi Zsolt.

Fotó: 5. számú általános iskola

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)