Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A 26. Csabai Kolbászfesztivál: népiesség, kézművesség és közlekedési élmények  

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. október 06. 16:32
A 26. Csabai Kolbászfesztivál: népiesség, kézművesség és közlekedési élmények  
Számos program várja a látogatókat

Közeleg az év egyik legjobban várt eseménye, a 26. Csabai Kolbászfesztivál, amelyet idén október 19–22. között rendeznek meg a CsabaParkban. A 26. Csabai Kolbászfesztivál nemcsak a finom ételek és kolbászok ünnepe, hanem a magyar népi hagyományok és kultúra továbbéltetése is. Az eseményen való részvétel lehetőséget ad arra, hogy közelebbről megismerjük a múltunkat.

Békés Megyei Népművészeti Egyesület: kézművesség és népi mesterségek

„A Népművészeti Egyesület a hagyományos magyar kézművesség és a népi mesterségek iránt érdeklődőknek igazi csemegét kínál” – fogalmazott Kocsis Klára, a Népművészeti Egyesület titkára, kulturális szervezője. A fesztiválon számos kiváló kézműves termékkel várják a látogatókat, melyek között megtalálhatók az egyedi fazekas és a népi gyékénytermékek is. A gyermekek sem maradnak ki a mókából, hiszen az egyesület külön népi játszóházzal készül számukra, ahol saját kezűleg alkothatnak, és betekintést nyerhetnek a népi hagyományok világába. Kocsis Klára úgy fogalmazott, hogy „a természetes anyagok felhasználásával készült kézműves tárgyak az otthonok díszeivé válnak. Ha valaki szeretné megvásárolni a hagyományos, népi kézművesség tárgyait, akkor erre is lehetőséget kínál a Népművészeti Egyesület.” Továbbá az érdeklődőknek lehetőségük nyílik kipróbálni az interaktív és kreatív játszóteret, ahol olyan játékelemek is helyet kapnak, mint a parasztcsocsó, a lengőteke és a gólyaláb.

Táncház: ahol mindenki táncra perdül

A vasárnapi táncházban a látogatók azonnal magukra találnak a ritmusok között. Vasárnap 10 órai kezdéssel egész napos népi programok, táncbemutatók vagy tánctanítások várnak mindenkit. „A hagyományos magyar néptáncok és népi zenék varázslatos világába csöppenhetünk, ahol a tapasztalt táncosok mellett a kezdők is megtanulhatják a kezdő lépéseket” – mondta Mahovics Tamás, aki szerint „a vasárnapi táncház a fesztivál központi pontjává válik, ahol összegyűlnek a tánc kedvelői.”  Legyen szó akár kicsikről, akár nagyokról, itt mindenki megtalálja a helyét, és a táncnak köszönhetően igazi közösség születik.

Közlekedési élményprogramok: Tóbiás és Balambér

A 26. Csabai Kolbászfesztiválon a közlekedési élmények is kiemelt helyet kapnak. Tóbiás és Balambér személyesen gondoskodnak majd a szórakoztatásról. Kibédi-Varga Lajos kifejtette, „a közlekedési élményprogramok célja, hogy a kicsiken keresztül az egész család bekapcsolódjon a biztonságos közlekedés világába”. Tóbiás és Balambér különleges módon teszik emlékezetessé a közlekedés világát. „A gyerekek és felnőttek egyaránt izgalommal várhatják, hogy megismerjék a közlekedés fortélyait, és közben vidám pillanatokat élhessenek át, a biciklis KRESZ-park, a különböző ügyességi játékok, a felnőtteknek készült részegszemüveges akadályverseny, valamint a lábbal hajtós gokart kiemelt élményben részesíti majd a látogatókat” – emelte ki.

Várunk mindenkit szeretettel a CsabaParkban október 19–22. között, hogy együtt ünnepelhessük a magyar kultúrát és a hagyományokat a 26. Csabai Kolbászfesztiválon.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)