Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Befejeződött a zárt csatorna felújítása a Paradicsomi lakótelepen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. október 03. 13:12
Befejeződött a zárt csatorna felújítása a Paradicsomi lakótelepen
Több utcában is megújult a rendszer

kiss tamásné és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Befejeződött a zárt csatorna felújítása a Paradicsomi lakótelepen – jelentette be Görgényi Ernő polgármester és Kiss Tamásné önkormányzati képviselő október 3-án a helyszínen.

Görgényi Ernő elmondta: Gyula Város Önkormányzata az európai uniós pályázati rendszerben már háromszor nyert pályázati támogatást a városi bel- és csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására, kiegészítésére, a harmadik ütemben összesen 397 millió forintot.

Hozzátette: a harmadik ütemben városszerte tizenegy helyszínen épült új csatorna, vagy újult meg a régi, többek között az Esze Tamás utcában, a Popovics Jusztin utcában, Gyulaváriban, a Sport utca és a Gelvácsi-csatorna között, valamint a Románvároson is végeztek munkálatokat.

Mint mondta, a Paradicsomi lakótelepen több szakaszban zajlott a beruházás, a legutóbbival pedig eljutottak arra a szintre, hogy képes elvezetni a csapadékot, de felhívta arra a figyelmet, hogy az özönvízszerű esőzések alatt lehulló vizet egyetlen rendszer sem tudja elvezetni azonnal, egy akkora kapacitású elvezető kiépítése pazarlóan költséges lenne.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hangsúlyozta: az első ütemben az Orgona sétány lakótelep felőli oldalán nagy átmérőjű, zárt csatornát építettek a befogadóig, a másodikban a Rulikowski utca felőli épületek előtt húzódó csatornát újították fel, a harmadik ütemben pedig a felújított csatornát összekötő szakaszt rekonstruálták.

Kiss Tamásné kifejtette: a legutóbbi munkálatok során a Nagysándor József utca, az Orgona sétány, valamint a Lahner György utca egyes szakaszain újult meg a rendszer, amelyet az egész lakótelepen kitakarítottak, így a faágak, betörő gyökerek sem akadályozzák a víz elvezetését.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)