Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 1012 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. október 01. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 1012 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 654 határsértőt tartóztattak fel, 358 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben szeptember 30-án – írta a police.hu.

Bács-Kiskun vármegyében, 1 esetben összesen 7 határsértőt tartóztattak fel Jakabszállás közigazgatási területén.   

Csongrád-Csanád vármegyében, 21 esetben összesen 627 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén. 

Vas vármegyében 20 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében, 8 esetben 358 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 13, közokirat hamisítás miatt 1 embert fogtak el és embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Nagykanizsa közigazgatási területén, az M70-es autópálya Muraszemenyéi lehajtónál, 2023. szeptember 30-án 1 óra 38 perckor a NAV járőrei ellenőriztek egy román honosságú tehergépkocsit, amit egy román férfi vezetett. A járműben hét, magát indiai három, magát pakisztáni és egy magát srí-lankai állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Mórahalom közigazgatási területén 2023. szeptember 30-án 15 óra 55 perckor a Készenléti Rendőrség és a Cseh rendőri kontingens beosztott állománya ellenőrzés alá vont egy georgiai férfit, aki egy magyar honosságú személygépkocsit vezetett, amivel hét, magát török állampolgárnak valló külföldit szállított.

Röszke közigazgatási területén az 5512. számú úton 2023. szeptember 30-án 16 óra 10 perckor a Készenléti Rendőrség és az Osztrák rendőri kontingens járőrei ellenőriztek egy albán állampolgárt és az által vezetett osztrák honosságú személygépkocsit. A járműben 15 magát török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Domaszék közigazgatási területén 2023. szeptember 30-án 20 óra 20 perckor, az egyenruhások ellenőriztek egy francia férfit, aki egy német honosságú tehergépkocsit vezetett, aminek rakterében 22, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)