Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 26. Csabai Kolbászfesztivál: Egy Ünnep, Egy Hagyomány, Egy Közösség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. szeptember 28. 15:00
26. Csabai Kolbászfesztivál: Egy Ünnep, Egy Hagyomány, Egy Közösség
2023-ban ismét egy felejthetetlen élményt ígér

Az év egyik legjobban várt eseménye a közelgő Csabai Kolbászfesztivál, amelyet idén október 19–22. között rendeznek meg. Ez a fesztivál nemcsak ízletes ételeket és szórakozást kínál, hanem hagyományokat is őriz, és fontos szerepet játszik a fiatal és idősebb generációk kapcsolódásában és a helyi közösség erősítésében. 

Egy kis történelem: a Csabai Kolbászfesztivál eredete 

A Csabai Kolbászfesztivál hosszú évtizedekre tekint vissza, és a helyi kulináris hagyományok gyöngyszeme. Az első fesztivált 1997-ben rendezték meg, azóta az esemény népszerűsége és jelentősége évről évre növekszik. A fő cél mindig is az volt, hogy megőrizze és bemutassa a csabai kolbász hagyományos elkészítési módját és ízét. Az évek során azonban a fesztivál több lett, mint egy egyszerű gasztronómiai esemény. 

Hagyományőrzés: a csabai kolbász művészete 

A kolbászkészítés Békéscsaba városában több mint egyszerű elkészítési mód – ez egy hagyomány, amely generációkon keresztül öröklődik. A Csabai Kolbászfesztivál ezt a hagyományt megőrizve lehetővé teszi, hogy a fiatalok bepillantsanak a kolbászkészítés mesterségébe. A fesztivál keretében számos bemutató várja a látogatókat, ahol megismerhetik a kolbászkészítés művészetét, és megérthetik annak hagyományos jelentőségét.

 

A fiatalok bevonása: a kolbászkészítés varázsa 

A hagyományok átadása a fiatal generáció számára kiemelkedő fontosságú a Csabai Kolbászfesztiválon. Az esemény olyan programokat kínál, amelyek segítségével a fiatalok is részesei lehetnek a kolbászkészítés folyamatának. A fesztivál első napján, csütörtökön a legkisebbek mutatják be kolbászkészítő tehetségüket, ugyanis az óvodásoknak és az általános iskolásoknak is lehetőségük van bekapcsolódni a versenybe. Az idősebb korosztály, azaz a középiskolások és egyetemisták ifjúsági kolbászgyúró versenyére pénteken kerül sor. 

Helyiek bevonása: a közösség erősítése 

A Csabai Kolbászfesztivál az egész közösség számára fenntartható módon jelenik meg. Az esemény szerves részét képezik a helyi termelők, kézművesek és vendéglátósok, akiknek lehetőségük nyílik bemutatni termékeiket és szolgáltatásaikat. Ez nemcsak a helyi gazdaságot támogatja, hanem a közösség erősítését is elősegíti. 

Ingyenes családi nap: az egész család számára 

Az ingyenes családi nap, amely idén a fesztivál első napjára esik, a családok számára kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy együtt élvezzék a fesztivál hangulatát és ízeit. Ez a nap olyan programokat kínál, amelyek minden korosztály számára élvezetesek, beleértve az élőzenei koncerteket, kézműves foglalkozásokat, és természetesen a kolbászok kóstolását is. 

Látogasson ki a Csabai Kolbászfesztiválra 2023- ban! 

A Csabai Kolbászfesztivál 2023-ban ismét egy felejthetetlen élményt ígér mindazoknak, akik részt vesznek rajta. Látogasson ki október 19–22 között, és legyen részese a Csabai Kolbászfesztivál varázsának! A részletes programot és további információkat megtalálja a fesztivál honlapján: www.csabaikolbászfesztival.hu.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)