Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A csapadékvíz-elvezető rendszer felújításáról tartottak lakossági fórumot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. szeptember 21. 14:00
A csapadékvíz-elvezető rendszer felújításáról tartottak lakossági fórumot
Hamarosan lezárul a pályázat harmadik üteme

kónya istván és mádai éva

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hamarosan befejeződnek a Gyula város települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztése című pályázat harmadik ütemének munkálatai. A témáról szeptember 21-én tartottak lakossági fórumot a Nicolae Balcescu román iskolában.

A megjelenteket Kónya István alpolgármester köszöntötte, aki elmondta: Románváros Gyula legmélyebben fekvő területe, így kiemelten fontos megoldani a városrész csapadék- és belvíz-elvezetését.

Mint mondta, az ezeket a problémákat megoldó pályázat harmadik ütemében több románvárosi helyszín is volt, de hamarosan elkezdődhet a negyedik ütem, amely érinteni fogja – többek között – a Sánc utcát, a Kapa utcát, a Villa utcát, az Erzsébet utcát, a Görbe utcát és az Újülés utcát is.

Az alpolgármester hozzátette: eddig körülbelül 1,2 milliárd forintot fordítottak a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére, korszerűsítésére.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A munkálatokat Mádai Éva tervezőmérnök mutatta be. A pályázat harmadik ütemében a Tessedik Sámuel utcában, a Bem utcában, a Veress Endre utcában, az Esze Tamás utcában, a Varsándi utcában, a Popovics Jusztin utcában, a Brassói utcában, valamint a Paradicsomi lakótelepen, Gyulaváriban, a Sport utca és a Gelvácsi-csatorna között, a városi körtöltésen és a Bárdos-tónál végeztek fejlesztéseket.

A tervezőmérnök beszélt a csapadékvíz gyűjtésének fontosságáról is, amely csökkentheti a városi hálózat terhelését és az elöntések számát, valamint szárazság esetén öntözésre is alkalmas lehet.

Kiemelte: a városi hálózat a kisebb intenzitású esők elvezetésére alkalmas, ezért is szükséges a lakosok segítsége.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)