Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magabiztosan nyerte hazai mérkőzését a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. szeptember 18. 10:00
Magabiztosan nyerte hazai mérkőzését a gyulai kézilabdacsapat
Gyulasport NKft.–K. Szeged SE 28-20 (18-9) 

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság második fordulójában a Gyulasport NKft. a K. Szeged SE együttesét fogadta szeptember 16-án a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A Zöldi-Tóth Katalin vezette gárda magabiztosan nyerte hazai mérkőzését. 

Gyulasport NKft.: Mike M., Lukács N. 5, Ilyés L. 2(1), Szögi T. 6(2), Németh Cs. 2(1), Ladics V. 3, Kiss V. 2. Csere: Zsiga Zs., Farkasinszki D. 1(1), Hegedűs A 3, Nagy P., Gelegonya A. 2, Kovács Sz., Szabó K. 2 és Boruzs A. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin. 

A gyulai gárda a nyitó fordulóban szintén magabiztos győzelmet aratott a Tisza Volán SC ellen, míg riválisa 25-21-re verte mezőtúri riválisát. A két gárda igencsak jól ismeri egymást, a felek a tavalyi bajnokságon és a nyári felkészülés alatt is találkoztak egymással. 

– Játszottunk az emléktornán ellenük, de abból nem szabad következtetést levonnunk, ez egy teljesen más mérkőzés lesz. Koncentrált játékot várok magunktól, és kevesebb technikai hibát, mindenképp szeretném, ha javítani tudnánk – mondta el előzetesen Zöldi-Tóth Katalin edző. 

A robbanékonyabb és taktikusabb játékot képviselő hazai együttes komolyan vette vezetőedzője utasítását, már a mérkőzés első perceiben magához ragadta a kezdeményezést, és ellépett ellenfelétől. A 21. percre 13-8-ra vezetett.

– A szegedi csapatot nem lepte meg a gyulai lányok játékfelfogása, hiszen a két csapat jól ismeri egymást. Igyekeztek gyorsaságban felvenni a versenyt a hazaiakkal, de a gyulai védelem, Mike Marcsival az élen, elejét vette, hogy a támadások góllal fejeződjenek be. Végig a mérkőzés során a hazai csapat játéka dominált. Egy percig sem volt kérdéses, hogy ki nyeri a bajnoki találkozót – ismertette Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője. 

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 3-0, 12. perc: 7-3, 21. perc: 13-8, 30. perc: 18-9, 36. perc: 20-10, 46. perc: 25-13, 55. perc: 26-19 és 60. perc: 28-20. 

A Gyulasport NKft. NB II.-es csapata a következő körben a Bácsalmás PVSE együttesét fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)