Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 901 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. szeptember 09. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 901 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 8-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 661 határsértőt tartóztattak fel és 240 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 16 esetben összesen 597 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Balástya közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel Sopronkövesd és Rajka közigazgatási területén.

Budapest közigazgatási területén a járőrök 2 esetben összesen 11 határsértőt tartóztattak fel.

A járőrök Bács-Kiskun vármegyében Csikéria közigazgatási területén 2 határsértőt, Nógrád vármegyében Parassapuszta közigazgatási területén 12 határsértőt, Pest vármegyében Kemence közigazgatási területén pedig 23 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben összesen 10 főt, Csongrád-Csanád vármegyében pedig 8 esetben összesen 230 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 3 embert fogtak el, embercsempészése miatt 6 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)