Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ezernél is több csapat gyúrja és tölti a kolbászt a csabai fesztiválon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. szeptember 04. 16:20
Ezernél is több csapat gyúrja és tölti a kolbászt a csabai fesztiválon
Érdemes mihamarabb jelentkezni

Érdemes mihamarabb jelentkezni az október 19–22. közötti Csabai Kolbászfesztivál kolbászgyúró- és töltőversenyeire, mert folyamatosan, egyre gyorsabban telnek be a helyek a CsabaParkban. A legnagyobb érdeklődés az elmúlt évekhez hasonlóan a szombati, nemzetközi kolbászgyúróversenyt kíséri, de korlátozott számban még rendelkezésre állnak asztalok.

Fotó: csabaikolbaszfesztival.hu

Hégelyné Győrfi Ilona, a fesztivál programigazgatója elmondta, a nyitónapon, csütörtökön az óvodások, általános iskolások töltenek. Száz csapat számára ingyenessé tették a szervezők az indulást, és még van néhány kiadó asztal, de ezen felül is fogadnak nevezéseket. Pénteken a középiskolások és az egyetemisták gyúrnak, az 50 ingyenes asztalt ugyan már lefoglalták, de nevezési díj ellenében ide is lehet még jelentkezni. Vasárnap a mangalica kerül terítékre; a nyugdíjasklubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők támogatott gyúróversenyét rendezik meg. A négy versenyen több mint ezer csapat tölti a kolbászt.

A részvételi feltételekről minden megtalálható a csabaikolbaszfesztival.hu weboldalon. Ugyanitt a versenyek díjazásról is olvashatnak az érdeklődők.

A versenyek zsűrielnöke Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Érdekességként elmondta, a fesztivál történetében először gyerekek is zsűriznek az óvodások és általános iskolások versenyén.      

Prohászka Béla hangsúlyozta, a zsűri értékeli majd a kolbászkészítés folyamatát, a nyerskolbász állagát, a megsütött kolbász ízét, állagát, valamint az asztal dekorációját.

Fotó: csabaikolbaszfesztival.hu

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)