Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Névadóját ünnepli szeptember 8-án a gyulai könyvtár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. szeptember 04. 16:06
Névadóját ünnepli szeptember 8-án a gyulai könyvtár
A látogatókat szerencsekerék és játékos feladványok is várják

Névadója születésének évfordulójára emlékezik szeptember 8-án, pénteken a Mogyoróssy János Városi Könyvtár.

Dézsi János igazgató elmondta: 1805-ben ezen a napon született Mogyoróssy János, és a 1868-ban ezen a napon kelt saját kézírású adománylevele is, melyben újabb könyveket és tárgyadományt ajánlott fel a város számára.

Az „alapító napján” ingyen lehet beiratkozni a könyvtárba, emellett a látogatókat szerencsekerék és játékos feladványok is várják, a szerencsések kiesebb-nagyobb tárgynyereményeket vihetnek haza.

Az igazgató kitért rá, hogy ősszel számos más programmal is várják az érdeklődőket.

Mint ismertette, szeptember 11-én, hétfőn 17 órától Pécsi Ágnes egyiptológus mutatja be Közép- és Dél-Amerikában tett kutatóútjainak eredményét a résztvevőknek a Simonyi olvasóteremben.

Szeptember 12-én, kedden 17 órakor Keszler Ágnes ékszerkészítőnek nyílik kiállítása Gyöngyök, csodák, ékszerek címmel a földszinti előadóteremben. A tárlat másnaptól a könyvtár földszinti folyosóján lesz megtekinthető, szeptember 30-án, szombaton 10 és 14 óra között pedig vásárt rendeznek, ahol meg lehet venni a kiállítási darabokat.

Szeptember 14-én, csütörtökön 17 órától Németh Csaba történész Az ismeretlen Kerecsényi címmel tart majd előadást az olvasóteremben, az újjáéledő Gyulai Arany János Művelődési Egyesület szervezésében.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)