Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idegenben kezdi a bajnokságot a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. augusztus 12. 16:15
Idegenben kezdi a bajnokságot a gyulai focicsapat
A Brlázs Gábor vezette Gyulai Termál FC Szeghalmon lép pályára 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Ahogy azt korábban megírtuk, Brlázs Gáborral a fedélzeten kezdte meg a felkészülést a Gyulai Termál FC Megyei I.-es csapata. A vezetőedző átalakított kerettel, villámléptű felkészülés után várja a bajnokság első fordulóját. 

Brlázs Gábor elmondta, a szezon végén a gyulai csapat vezetői keresték meg azzal, hogy vegye át a karmesteri pálcát a fürdővárosi csapatnál. A korábban a békéscsabai labdarúgásban dolgozó szakember először csak Sajben Gáborral együtt vette volna át a csapat irányítását, ám a korábbi vezetőedző Szarvasra igazolásával megüresedett a hely a gárda élén. 

A vezetőedző hozzátette, az utolsó pillanatban realizálódott a szerepvállalása, így nem tudták az előkészületi munkát, a futóprogramot megvalósítani a játékosoknál, ennek megfelelően kellett módosítani a felkészülés menetét.

A nyári hónapok alatt szinte zökkenőmentesen zajlott a csapat alapozása, egy-két sérülés hátráltatta csupán a munkát, melyet felkészülési mérkőzésekkel tarkítottak. Ezeken a játékelképzelést is sikerült gyakorolnia a keretnek. 

Brlázs Gábor több érkező játékossal és csaknem a teljes tavalyi kerettel számolhatott, ám közben több játékos nem vállalta a nagyobb kihívást. A gyulai csapat így 21-es kerettel vághat neki a bajnokságnak, amelyben a megmaradó labdarúgók és az érkező játékosok jó közösséget alkotnak. A távozók között Vágási és Radics neve is szerepel, a két játékos azért igazol kölcsönbe a szeghalmi együtteshez, hogy több játéklehetőséghez jusson, de a hét elején rendre a gyulai gárda keretével végzi a munkát.

A vezetőedző kiemelte, a gárda továbbra is épít az utánpótlásban játszó fiatalokra, a felnőttkeretben Zsilák Mátyás, Kiss Tamás és Csonka Dávid is szerepet kap. 

– Színvonalas bajnokság lesz az idei, ahol négy csapatnak (a Szarvasi FC-nek, az OMTK-ULE 1913-nak, a Békéscsaba 1912 Előre II.-nek és a Gyulai Termál FC-nek) egyenlő esélye van a bajnoki cím megszerzésére. Mind a négy együttesnek komoly célja az, hogy osztályt váltson, így igen izgalmas bajnoki évad elé nézünk – tette hozzá. 

A Gyulai Termál FC csapata Szeghalmon kezdi a szezont, majd egy előrehozott bajnokin a Jamina SE együttesét látja vendégül. A folytatásban két rangadón kell helyt állniuk, a Békéscsaba 1912 Előre II. otthonában, majd hazai pályán a Szarvasi FC ellen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)