Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Molnár Ferenc Napok Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2023. augusztus 09. 16:00
Molnár Ferenc Napok Gyulán
Augusztus 13–16. között öt vígjátékot láthat a közönség

A Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválprogramjának szerves részeként, immár hatodik éve valósul meg a nemzeti klasszikusainak életműveit középpontba állító színházi programsorozat. Székely János, Weöres Sándor, Márai Sándor, Szabó Magda, Tamási Áron munkássága után idén Molnár Ferenc életműve lesz a fókuszban augusztus 13–16. között.

A Molnár Ferenc Napokon öt Molnár-vígjátékot láthat a közönség. A záróestén két egyfelvonásost, az Egy, kettő, három és Az ibolya címűt láthatja a közönség a várszínpadon, a Nemzeti Színház és a Gyulai Várszínház közös bemutatójaként. Az előadást Rátóti Zoltán rendezi, és a Nemzeti Színház sztárjai, Schnell Ádám, Bodrogi Gyula, Rácz József és Kristán Attila mellett a Színház és Filmművészeti Egyetem diákjai is színpadra lépnek.

Molnár talán legnépszerűbb komédiáját, a Játék a kastélybant  a nagyváradi Szigligeti Színház adja elő, az előadás egy készülő új színpadi mű és egy szerelmi háromszög viszontagságos és mulatságos történetébe nyújt betekintés. Három alkotótárs meglepetésként érkezik Annie, az operettprimadonna olaszországi nyaralójába, ahol Ádám, a tehetséges zeneszerző, Annie vőlegénye, azzal szembesül, hogy menyasszonyát egy sármőr színész próbálja elcsábítani. A szerelmi történetet aztán a drámaírók alakítják úgy, hogy a végén happy end legyen…

Az üvegcipőt a Körúti Színház viszi színre, Kautzky Armanddal, Mérai Katalinnal és Karaivanov Lillával a főszerepben, Galambos Zoltán rendezésében.

Az ördög  című darabot a Zenthe Ferenc Színház előadásában láthatják a nézők, Bakos-Kiss Gábor rendezésében. Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel mutatja meg a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit. A főbb szerepekben Bozó Andrea, Máté Krisztián, Házi Anita és Ágoston Péter láthatók.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)