Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Családi napot tartottak az Airbus gyulai gyárában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. július 14. 19:06
Családi napot tartottak az Airbus gyulai gyárában
Egy katonai helikopter is leszállt a helyszínen

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az Airbus célja, hogy úttörő szerepet töltsön be a fenntartható légiiparban, ezt a küldetést pedig leginkább a vállalat legsokrétűbben használható terméke, a helikopter testesíti meg – fogalmazott Olivier Malherbe, az Airbus Helicopters Hungary ügyvezető igazgatója a cég gyulai gyárának pénteki családi napján.

Az ügyvezető igazgató köszöntőjében emlékeztetett, egy évvel ezelőtt adták át a gyulai Airbus-gyárat, ezzel új ágazat jelent meg Gyulán, és megszületett a magyarországi légiipar.

Kifejtette, mindez nagyszerű lehetőség volt arra, hogy „egyesítsék tudásukat, energiájukat és motivációjukat” annak érdekében, hogy lefektessék és alakítsák a térség jövőjét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Olivier Malherbe lenyűgözőnek nevezte az elmúlt hónapokat jellemző fejlődést, majd hozzátette, az elkövetkező időszakban ezt „fel fogják gyorsítani”.

Elmondta: Gyulán a gyártási folyamat egyik legbonyolultabb részéért felelnek, olyan dinamikus alkatrészeket készítenek, amelyek lehetővé teszik, hogy a helikopterek felszállhassanak és repülhessenek.

„Minden darabon érződik, hogy benne van a kollégáink szíve-lelke” – emelte ki.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A köszöntő után műsorral, tombolával és gyereksarokkal várták a munkatársak családtagjait, akik a gyárat is körbejárhatták. A rendezvény helyszínére egy H145M típusú katonai helikopter is leszállt, amely egyike annak a 16 helikopternek, amelyet az Airbus szállított le a Magyar Honvédségnek. A pilóták előadást tartottak az eseményen, majd beszélgetni is lehetett velük.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A magyar állam 2018-ban kötött megállapodást a polgári helikopterek gyártása terén piacvezető Airbusszal a magyarországi gyár létrehozásáról. Az Airbus Helicopters Hungary Kft.-t 2020-ban alapították meg, 30 százalékos magyar részesedéssel; a cég gyulai gyárát 2022 júliusában adták át. Idén februárban a Satys PSP Hungary francia–magyar vegyesvállalata is létrejött, amely az Airbus Helicopters Hungary felületkezeléssel foglalkozó partnere.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)