Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pénteken kezdődik a Free Zenei Fesztivál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. július 05. 13:55
Pénteken kezdődik a Free Zenei Fesztivál
Három napon keresztül ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket

görgényi ernőelek tibor és kovács tamás

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Pénteken kezdődik a Gyulai Várszínház Free Zenei Fesztiválja, amely során három napon keresztül, háromféle stílusban, Gyula városának több pontján várják ingyenes koncertekkel az érdeklődőket – jelentették be július 5-én a Rondella Teraszon.

Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója elmondta, a Free Zenei Fesztivál a korábbi zenei fesztiválok – Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál, Vár Jazz és Blues Fesztivál – megújítása és továbbfejlesztése, így a rendezvény kibővül egy komolyzenei blokkal is.

Kiemelte: a programokat kihozzák a vár falai közül, több helyszínen lesznek koncertek, amelyek mind ingyenesen lesznek megtekinthetők.

A három nap során fellép többek között a gyulai Élővíz Zenekar, a Pénzügyőr Zenekar, az Anima Sound System, a Parno Graszt, a JazzElek, a Kossuth- és Liszt-díjas Tátrai Tibor fémjelezte godfater. együttes, az Alföld Quartet, valamint egy operagálát is tartanak a Rálik Szilviával, Tokai Ágnessel és a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekarával.

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta: a Gyulai Várszínház Elek Tibor vezetésével úgy viszi tovább a hagyományokat, hogy jellemzően meg is újítja azokat, és az újítások a programok értékét is növelik.

A városvezető felhívta rá a figyelmet, hogy Gyula Erkel Ferenc mellett Halmos Béláról is ismeretes, aki éppen tíz éve hunyt el tragikus hirtelenséggel, a fürdőváros és a Gyulai Várszínház pedig mindig tett arról, hogy éltessük a népzenész emlékét.

Kovács Tamás, a rendezvényt támogató Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója kifejtette: a Pénzügyőr Zenekart 1942-ben alapították, a Free Zenei Fesztiválon pedig mindhárom nap fellépnek egy-egy formációjukkal: pénteken a népzenei együttes, szombaton a big band zenekar – amelyben Kovács Tamás is gitározni fog –, vasárnap pedig a teljes koncert-fúvószenekar.

Hozzátette: azért is tartották fontosnak, hogy támogassák a programot, mert az állam egyre nagyobb energiát fordít arra, hogy a NAV felé befizetett adóforintokból állami támogatásokat, kedvezményeket és kulturális szolgáltatásokat is nyújtson az állampolgároknak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)