Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Növényi inzulin az orvosi kecskeruta

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szántóné Borbély Angéla Éva • MAGAZIN • 2023. június 18. 15:00
Növényi inzulin az orvosi kecskeruta
Szántóné Borbély Angéla Éva természetgyógyász írása

Forrás: egeszsegeletmod.hu

Az orvosi kecskeruta sokoldalú gyógynövény. Jól hat az emésztőrendszeri problémákra, kiváló vízhajtó, serkenti a máj, a hasnyálmirigy és a mellékvese működését, megszünteti a székrekedést. Vértisztító hatású, fokozza a nyirokáramlást, és javítja a vastagbél mikroflóráját.

Mégsem ezen hatásai miatt terjedt el használata a természetgyógyászatban. Fitohormon-tartalma befolyásolja a prolaktin nevű női hormon termelődését a szervezetben. Ez a hormon felelős a terhesség megtartásáért, beindítja a tejelválasztást, serkenti az anyatej termelődését.

Az orvosi kecskerutának erős vércukorszint-csökkentő hatása is van, igazi antidiabetikum, ezért használata csak orvosi felügyelet mellett javallott. Segít a 2-es típusú diabétesz elleni küzdelemben magas krómtartalma miatt, galegin nevű hatóanyaga pedig stimulálja a cukorfelvételt a vérből.

Fokozza a zsíranyagcserét, megakadályozza a koleszterin nem kívánt felhalmozódását, és segíti a szénhidrátok felhasználását a szervezetben.

Amennyiben valaki metformin hatóanyag-tartalmú gyógyszert szed, nem ajánlott a kecskeruta fogyasztása, mert megnehezíti a gyógyszer beállítását. Emellett a vérhígító gyógyszerek hatását is fokozza.

A gyógytea használata mellett rendszeres vércukorszint-ellenőrzés szükséges. Fogyasztásában szüneteket kell tartani, leginkább teakeverékekben érdemes fogyasztani.

Bármilyen gyógytea használata előtt kérje ki egy természetgyógyász-fitoterapeuta véleményét, mert bár a teakeverékek bárhol megvásárolhatók, használatuk feltételekhez kötött, és elkészítési módjuk is különbözhet.

[A cikk szerzője természetgyógyász fitoterapeuta és fülakupunktúrás addiktológus, mentálhigiénés szakember, kineziológus. Rendelőjének címe: 5700 Gyula, Rákóczi u. 31., tel.: 0620/487-6669.]

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)