Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula a helyszíne a kosárlabda-diákolimpia döntőjének

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. június 10. 17:00
Gyula a helyszíne a kosárlabda-diákolimpia döntőjének
A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban tartották a megnyitót

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Gyula ad otthont a III. korcsoportos kosárlabda-diákolimpia országos döntőjének június 9–11. között. A megnyitót a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban tartották pénteken. 

Az eseményen jelen volt Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Kónya István, Gyula város alpolgármestere, Kiss Tamásné, sportért felelős tanácsnok, Ratkai Kitti, a versenybizottság elnöke, Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Simon István Tamás, a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárja, Szabóné Csendes Ildikó, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnőke és Kertes István, a házigazda Gyulasport NKft. ügyvezetője. 

Kónya István köszöntőjében a magyar sport ünnepének nevezte a eseményt, ahol Magyarország vármegyéinek legjobb diákolimpikonjai sorakoztak fel. Hozzátette: a diákolimpikonok életében fontos mérföldkő a döntő.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Az alpolgármester kiemelte, a tavaly megrendezett III. korcsoportok országos döntőjét a magyar Diáksport Szövetség a 2021/2022-es tanév legjobb diákolimpiai rendezvényének választotta. 

Balogh Gábor beszédében aláhúzta, a sport mindenre megtanít, amire szükség van az életben. 

– A sport felkészít titeket arra, hogyan tervezzétek meg a napotokat, hogyan küzdjetek, hogyan valósítsátok meg a terveiteket, és hogyan tartsatok ki az álmaitok mellett – tette hozzá. 

A sporteseményt az Összevont Labdajáték Diákolimpia keretében rendezik meg, a kézilabda- és a röplabdadöntőnek Békéscsaba ad otthont.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)