Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdték a gyulavarsándi híd bontását

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. június 09. 11:03
Megkezdték a gyulavarsándi híd bontását
A gyulai szakemberek 24 órás készültségben vannak

pásztor sándor és szabó jános

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A gyulavarsándi híd megrongálódásáról és az azóta elvégzett munkálatokról tartott sajtótájékoztatót június 9-én a gyulai duzzasztóműnél Szabó János, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója és Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Ahogy korábban lapunk is megírta, június 7-én, az esti órákban megrongálódott a gyulavarsándi híd, annak darabjai a folyóba hullottak és elindultak Magyarország felé.

Szabó János elmondta, miután megkapták a híreket a gyulai szakemberek a duzzasztómű tömlőjéből a vizet engedtek ki, a fenéklerürítő műtárgyat megnyitották és megszüntették a duzzasztást, valamint lezárták a gyulai tápzsilipet, az intézkedések idejére pedig pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körös határszelvénnyel érintett őrjárásaira, továbbá fénytornyokat telepítettek a duzzasztónál és a gyulavári híd alatti kárelhárítási helyen, így biztosítva van a 24 órás figyelőszolgálat.

Hozzátette: ha szükséges, akkor a gyulavári hídnál merülőfalat feszítenek ki, amellyel felfogják az esetlegesen érkező gerendákat.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az igazgató kifejtette, az 1904-ben épült híd több éve rossz állapotban van, azt le is zárták, de mégis sokan használták mezőgazdasági gépekkel és gyalogosan is.

Pásztor Sándor kiemelte: a híd megrongálódásának okai kombináltak, közrejátszik a megnövekedett vízhozam, valamint az utóbbi napokban több földrengés is volt a térségben.

Mint mondta, már megkezdték a bontási munkálatokat, a híd nagyjából hatvan százalékát már eltávolították, a folyóban pedig drótfonatokat és kábeleket húztak ki, hogy ne induljanak el az uszadékok Magyarország felé. Reményeik szerint ma, legkésőbb holnap eljutnak odáig, hogy csak a pillérek maradnak a helyükön, azokat később távolítják el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)