Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Utcafórumot tartott Gyulán Toroczkai László

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. június 08. 15:06
Utcafórumot tartott Gyulán Toroczkai László
A Mi Hazánk Mozgalom elnöke a fúrt kutakról beszélt

toroczkai lászló és vidó attila, a mozgalom választókerületi elnöke

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Utcafórumot tartott Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke június 8-án Gyulán, amelynek témája a fúrt kutak megsarcolása volt.

Toroczkai László elmondta, egy országjáró körút keretében érkezett a fürdővárosba, amely során az elnökség és a frakció tagjai látogattak el a vidéki településekre, miután az év elején kiderült, a kormány szándéka szerint az ásott és fúrt kutak tulajdonosait regisztrációra, engedélyeztetésre köteleznék.

Kiemelte: a regisztráció rengeteg pénzébe került volna az embereknek, hiszen szakembert kellett volna megfizetni, akkreditált laborban kellett volna bevizsgáltatni a kútból származó vizet, ha háztartási célra is használják, a víztisztító rendszer felszerelése pedig akár félmillió forintba is kerülhet.

A mozgalom elnöke hozzátette: ahol ezt a törvényt bevezették az Európai Unióban, ott később, például Belgiumban, adót vettetek ki a kutakra, kvázi megsarcolva a tulajdonsokat.

Mint mondta, Orbán Viktor miniszterelnök szerint ezt globális nyomásra, brüsszeli akarat miatt vezetnék be, amely részben igaz is, de több szempontból is rendkívül veszélyes volt a javaslat. Példaként hozta, hogy a palackozott ásványvizeket multinacionális nagyvállalatok gyártják, a víz maga benne körülbelül 2 fillérbe kerül, az összeg további részének fele a multikhoz, a másik az államhoz kerül.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Toroczkai László hangsúlyozta: jelenleg teljesen üres az államkassza, a kutak regisztrációja pedig, véleménye szerint, ugyanazt jelentette volna, mint Belgiumban, egy adóztatási lehetőséget a kormány számára.

Aláhúzta: a javaslattal kizárólag a Mi Hazánk Mozgalom ment szembe a parlamentben, ők is csak úgy tudták megakadályozni, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek, főként vidéken, ugyanis, mint fogalmazott, rá kell arra jönni, hogy a Fidesz hátradőlhetett az elmúlt húsz esztendőben, mert vidéken nem volt konkurenciájuk, ha pedig elveszítik a vidéki szavazótábort, akkor elveszítik a hatalmukat is.

Hozzátette: a Mi Hazánk Mozgalom győzelmének tartják azt, hogy jövőhéten szavaz az Országgyűlés az úgynevezett kútamnesztia-törvényjavaslatról, amelyet a Fidesz terjeszt be, de mindképpen megszavazzák, hiszen egyetlen dolog érdekli őket, hogy mi a jó Magyarországnak.

– Az állam nem fog odamenni a kertjeinkbe, nem fog a gazdáknak odamenni a földjeire, nem fogja még jobban tönkretenni a vidéket egy ilyen őrült intézkedéssel – fogalmazott Toroczkai László.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)