Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megrongálódott a gyulavarsándi híd

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. június 08. 14:00
Megrongálódott a gyulavarsándi híd
Pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körösön

Fotó: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Megrongálódott a gyulavarsándi híd, annak darabjai a folyóba hullottak és elindultak Magyarország felé – tájékoztatott közleményben a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Mint írták, a híd állapotáról a Nagyváradi Vízügyi Igazgatóság adott tájékoztatást június 7-én, a gyulai szakemberek pedig azonnal intézkedtek, ugyanis volt már arra példa az elmúlt években, hogy a sodródó gerendák és az abból kiálló vasak megrongálták a gyulai duzzasztóművet.

Kiemelték: a duzzasztómű tömlőjéből a vizet engedtek ki, a fenéklerürítő műtárgyat megnyitották és megszüntették a duzzasztást, valamint lezárták a gyulai tápzsilipet.

Fotó: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Hozzátették, hogy az intézkedések idejére pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körös határszelvénnyel érintett őrjárásaira, illetve állandó 24 órás ügyeletet és figyelőszolgálatot szerveztek. A gyulai duzzasztónál és a gyulavári híd alatti vízminőségi kárelhárítási helyen fénytornyokat telepítettek, az éjszaka folyamán be is üzemelték azokat. Jelenleg a partról és a vízről is figyelik az esetlegesen érkező híddarabokat, hogy kitereljék azokat a Fehér-Körös partjára.

A közleményben leírták, hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot a román vízügyi szakemberekkel, ha pedig szükséges, akkor a gyulavári híd alatt terelőművet telepítenek a híd darabjainak megfogására.

Fotó: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)