Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Inter Milan vagy Manchester City – Ki nyeri a 2023-as bajnokok ligáját?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. június 08. 13:54
Inter Milan vagy Manchester City – Ki nyeri a 2023-as bajnokok ligáját?
A nemzetközi szinten is elismert klubok többször nyertek már rangos versenyeken

Minden évben felmerül a kérdés, hogy vajon melyik nagy csapat nyeri végül az aktuális bajnokok ligáját. Idén az Inter Milan és a Manchester City jöhet szóba, így nehéz előre eldönteni, hogy a két csapat közül végül ki kerül ki győztesként. A nemzetközi szinten is elismert klubok többször nyertek már rangos versenyeken, így egyiküket sem érné meglepetés, ha idén végül ők diadalmaskodnának. Ebben a cikkben azt a kérdést fejtegetjük, hogy vajon melyik csapat nyeri a 2023-as bajnokok ligáját.

Bajnokok versenye

Mind az Inter Milan, mind a Manchester City egy több mint száz éves múlttal rendelkező nemzetközi csapat, akik nem egyszer bizonyították be, hogy milyen fából faragták őket. Az olaszok 1908 óta hosszú utat tettek meg, így igen hosszú és gazdag történelemmel rendelkeznek mind hazájukban, mint európai szinten. Több bajnoki cím tulajdonosai, de nyertek már Bajnokok Ligáját is. A kék-fehérek idén sem tétlenkedtek, így sokan azonnal fiók létrehozása mellett döntöttek, amint meghallották, hogy az olaszok ismét a legjobbak között vannak. 

A csapatnak sorozatban ez a 107., összességében pedig a 115- idénye az olasz első osztályban. Az előző szezonban ezüst érmet szereztek hazájukban, ennek köszönhetően a kupa mellett a Bajnokok Ligájában is bizonyíthattak, ami 2022. augusztusában kezdődött meg és idén június 10-én ér majd véget.

Ami a Manchester Cityt illeti, az angol labdarúgó csapatot 1880-ban alapították meg. Kezdetben nem túl sok sikeres szezonjuk volt, de az utóbbi években hatalmas fejlődésen mentek át, ezáltal 2023-ban ott vannak a legjobbak között. Nagy hatással volt rájuk a tulajdonosváltás, valamint a jelentős pénzügyi befektetések, hiszen ennek köszönhető, hogy ma egy erős és versenyképes csapat harcol a Bajnokok Ligája címért. A fiúk számos bajnoki címet és kupát nyertek korábban, évek óta a BL rendszeres résztvevői.

Az biztos, hogy mind a két csapatnak elkötelezett rajongó bázisa van, hiszen mindegyikük nyert már korábban. Az, hogy ki és melyiküknek szurkol, személyes preferencia. Nehezen lehet alapul venni az aktuális helyzetet, hiszen nem tudjuk, hogy a valóságban milyen formában van egyik és másik csapat.

Ki nyeri az idei Bajnokok Ligáját?

Nehéz kérdés, hiszen az esélyek minden egyes idényben változnak. Számos tényező befolyásolja a csapatok eredményességét, hiszen nem mindegy, hogy kik a játékosok, ők milyen formában vannak, de fontos az edzői stratégia, valamint a keret erősítése és erőssége. Az Inter Milan biztosan az egyik legerősebb csapat a jelenlegi helyzetben, ráadásul a múltban elért sikereik alapján jó esélyekkel indulnak a végső győzelemért. Ugyanezt lehet elmondani az angol Manchester Cityről is, akik bár kezdetben nem tűntek erősnek, az elmúlt években sikert sikerre halmoztak, így jutottak el oda, ahol ma tartanak. A csapat stabil játékos kerettel és remek edzővel felszerelkezve indult el a végső győzelemért. Mindenki hozzájárult ahhoz, hogy sikeresen szerepeljenek és 2023-ban ők nyerjék a Bajnokok Ligáját. 

Az elődöntők eseményei

Az első elődöntőket május 9-én és 10-én rendezték meg, míg a másodikat 16-án és 17-én. Itt a Milan és az Internazionale csapott össze először, ahol mind a két alkalommal az utóbbi olasz csapat diadalmaskodott. Először kettő nullára verték meg a Milan csapatát, majd egy nullára nyerték az elődöntőt.

A másik megmérettetés a Real Madrid és a Manchester City között zajlott. Nálunk az első mérkőzés 1-1-el zárult, míg a második elődöntőt a Manchester City nyerte négy nullára. Ezekből az adatokból már nagyon jól látszik, hogy melyik csapat milyen formában van, azonban messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. A gólok tekintetében viszont van egy érdekes statisztika, hiszen a Manchester City játékosa, Erling Haaland már 10 gólt szerzett az eddigi meccsek alatt, míg a második a Liverpool focistája Mohamed Szaláh. A számokba nem tartoznak bele a selejtezők során lőtt gólok. Ráadásul az Inter Milan sehol sincs a ranglistán, ami persze nem jelent semmit, de beszédes lehet.

A döntőre 2023. június 10-én kerül sor Isztambulban, az Atatürk Olimpiai Stadionban, ahol végül a két említett csapat, a Manchester City és az Inter Milan csap össze 21 órakor. Érdemes mindenkinek a tévé elé tapadnia, hiszen garantáltan izgalmas meccsnek nézünk elébe.

Mi következik ezután?

Szinte alig lesz vége az idei Bajnokok Ligájának, június 27-én már újra elődöntőket nézhetünk. A sorsolásokat majd az UEFA székházában, Svájcban tartják meg, de alig két héttel az utolsó 2023-as meccs után már kezdetét is veszi a 2023-2024-es Bajnokok Ligája szezon, aminek 2024. június 1-én, a londoni Wembley Stadionban lesz vége.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)