Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötven új BMW 1250 RT motorkerékpár segíti a rendőrség munkáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. június 04. 09:42
Ötven új BMW 1250 RT motorkerékpár segíti a rendőrség munkáját
Hazánkban a motorkerékpáros rendőri szolgálat 97 éves múltra tekint vissza

A ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai 50 új BMW 1250 RT motorkerékpárt vettek át a Wallis Motor képviselőjétől június 2-án a budapesti Hősök terén – írta a police.hu.

Fotó: police.hu

Az új rendőrségi motorkerékpárok a fővárosban és a vármegyei rendőr-főkapitányságok illetékességi területén állnak szolgálatba. A járműveket a rendőrség közbeszerzési eljárás keretében szerezte be.

Az új motorkerékpárok érkezésével párhuzamosan hasonló számban kerülnek ki a rendszerből a legidősebb, legtöbbet szolgált motorkerékpárok, amelyek üzembiztossága mára csökkent, szervizköltsége pedig jelentősen nőtt.  Az új járművek jelentős mértékben javítják a szolgálatellátás feltételeit, és csökkentik a rendőrség kétkerekű járműparkjának átlagéletkorát.

Az új, rendőri jelleggel ellátott BMW 1250 RT motorkerékpárok nagy teljesítményű, modern szolgálati járművek. A kiváló terhelhetőséget biztosító masszív felépítés, az erőteljes, 136 lóerő teljesítményű, 143 Nm nyomatékú négyütemű, kéthengeres boxermotor, és számos más tulajdonság különösen alkalmassá teszi a járművet arra az átlag feletti igénybevételre, amelyet a mindennapi rendőri szolgálat jelent. Az új motorkerékpárok felszerelt állapotban, speciális rendőri kivitelben, megkülönböztető jelzésekkel és kommunikációs eszközökkel ellátva érkeztek meg a rendőrséghez. A járművek elosztása a területi rendőri szervek között állomány- és feladatarányosan történt meg.

Fotó: Police.hu

Hazánkban a motorkerékpáros rendőri szolgálat 97 éves múltra tekint vissza, és nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának. A motoros rendőröket átlag feletti dinamizmus, és a helyszíneken történő gyors megjelenés lehetősége jellemzi, melyek a forgalomirányításnál, a helyszínek biztosításánál különös fontossággal bírnak. Közismert, hogy a motoros rendőrök megjelenésének preventív hatása átlag feletti. Mint ahogy az is ismeretes, hogy a magyar rendőrmotorosok nemzetközi presztízse kimagasló, hiszen számos IPMC (International Motor Police Corporation) rendezvény, és más európai rendőri motorkerékpáros verseny trófeáját hozta már haza magyar versenyző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)