Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 437 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. június 04. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 437 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 235 határsértőt tartóztattak fel, 202 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben június 3-án – írta a police.hu.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 2 esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Bácsszentgyörgy és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 11 esetben összesen 217 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében összesen 9 esetben 202 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Mórahalom közigazgatási területén a járőrök június 3-án 7 óra 40 perckor ellenőriztek egy ukrán honosságú személygépkocsit, melyet egy ukrán férfi vezetett, társa egy magyar állampolgár volt. A gépkocsiban 12 fő magukat szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek tartózkodott utasként.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel és segítőjével szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)