Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bronzérmes helyen zártak az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. június 01. 10:00
Bronzérmes helyen zártak az U16-os Amazonok
A fürdővárosi gárda egyetlen ponttal maradt le a dobogó második helyétől

Fotó: Gyulai Amazonok

A Gyulai Amazonok U16-os csapata a labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a Szolnoki MÁV UFC együttesét látta vendégül május 17-én. A fürdővárosi gárda a záró fordulóban 5-1-re megnyert derbin bebiztosította bronzérmét.

A Gyulai Amazonok közösségi oldalán azt írták, a csapat nehéz éven van túl, sokszor betegség és sérülések nehezítették a mérkőzésekre való felkészülést, de a nagy létszámú keret a szuper mentalitásnak köszönhetően minden mérkőzésre a három pont reményében léphetett pályára.

Hozzátették: az év nem indult jól, három mérkőzés után egyetlen pontot szereztek, majd fokozatosan szokott össze a társaság és mutattak egyre érettebb játékot.

A Gyulai Amazonok csapata tizenhat mérkőzéséből tizenegy győzelmet szerzett, emellett pedig két döntetlen és három vereség színezte a mérleget. A korosztályos gárda a pontvadászat során 71 gólt lőtt az ellenfelek hálójába, de csak 25 találatot kapott. Molnár Ágnes edző kerete az Eger Labdarúgó Sport Kft., az Astra-ALEF HFC-Üllő , az Újpest FC, a DVSC-DEAC, az FC Hatvan és a Szolnoki MÁV gárdáját is maga mögé utasította. A bajnokság élén a Nyíregyháza Spartacus zárta az évet, a második helyet a Kecskeméti TE csípte el. A csapat házi gólkirálya a 13 gólos Nagy Katalin lett.

– Sokat léptünk előre egyéni és csapatszinten is idén, emellett alapemberünk, Pribék Andrea elvesztése után sem estünk szét, noha játékosként és emberileg is nagy érvágás volt a hiánya tavasszal. Újabb játékosaink, illetve fiatalabb amazonjaink is rengeteget fejlődtek, tettek hozzá a sikerhez, rutinosabbnak mondható lányaink pedig vállukra vették a csapatot, magabiztosságot adva társaiknak is. Én nagyon büszke vagyok egytől egyig mindenkire, hiszen kemény évünk volt, rengeteg belefektetett munkával, illetve azt is kiemelném, hogy futsalban is folyamatosan helyt kellett állni a lányoknak. Minden utánpótlás korosztályunk dobogós helyen végzett, ezeket a sikereket pedig rengeteg munkával lehet csak elérni. Mindenkinek gratulálok, a szülőknek pedig köszönjük az egész éves biztatást, hozzáállást – értékelt Molnár Ágnes.

A bronzérmes csapat tagjai: Freiberger Stella, Kovács Viktória, Mészáros Viktória, Danics Boglárka, Czirók Gréta, Nagy Csenge, Nagy Katalin, Laczó Patrícia, Kurta Alma, Tóth Panna, Baracsi Boglárka, Kelemen Klarissza, Drobnyik Izabella, Szelei Csenge, Krisán Lujza, Papp Fanni, Puskás Adél, Veres Doren, Pribék Andrea és Grósz Szimonetta. Edző: Molnár Ágnes.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)