Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 602 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. június 01. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 602 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 31-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 248 határsértőt tartóztattak fel és 354 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 11 esetben összesen 224 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 3 esetben összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Bácsszentgyörgy és Kelebia közigazgatási területén.

A rendőrök Hegyeshalom közigazgatási területén 9 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 15 esetben összesen 350 főt, Bács- Kiskun vármegyében 1 esetben 4 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 18 embert fogtak el, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)