Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 394 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. május 28. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 394 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 299 határsértőt tartóztattak fel, 95 főt akadályoztak meg május 27-én a hazánk területére történő illegális belépésben – írta a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 12 esetben összesen 268 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Szatymaz és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 3 esetben összesen 12 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Hercegszántó-Hóduna és Tompa közigazgatási területén.

A rendőrök Nagymaros közigazgatási területén 19 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben összesen 95 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 8 embert fogtak el, embercsempészés miatt 8 ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök 2023. május 27-én 4 óra 45 perckor Öttömös közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton ellenőrzés alá vonták egy lengyel honosságú kisteherautó vezetőjét, egy 32 éves török állampolgárt, valamint ugyancsak török állampolgárságú társát. A járműben a sofőrön és a társán kívül 10, magukat török állampolgárnak valló külföldi utazott.

A rendőrök 2023. május 27-én 6 óra 30 perckor Nagymaros közigazgatási területén, a 12-es számú főúton egy bolgár honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy 33 éves moldáv állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 7, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Mórahalom közigazgatási területén, lakott területen kívül az 55-ös számú úton, 2023. május 27-én 14 órakor a járőrök ellenőrzés alá vonták egy román honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 20 éves román férfit, valamint 23 éves, ugyancsak román állampolgárságú társát. Az autóban a sofőrön és a társán kívül 8, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

A rendőrök 2023. május 27-én 14 óra 55 perckor Mórahalom közigazgatási területén, az 5512-es számú úton egy német honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy 49 éves olasz állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül 10, magukat török állampolgárnak valló külföldi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)