Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy 16 éves és egy 13 éves fiú rongálta meg tavaly a gyulai Vigadó előtti zenepavilont

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2023. május 27. 09:03
Egy 16 éves és egy 13 éves fiú rongálta meg tavaly a gyulai Vigadó előtti zenepavilont
70 ezer forintos kárt okoztak

Garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 17 éves büntetlen előéletű gyulai fiúval szemben, aki tavaly októberben gyermekkorú társával megrongálta a gyulai Vigadó előtt lévő zenepavilont – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség.

Az akkor 16 éves fiú és 13 éves gyermekkorú társa többször nagy erővel megrúgták a pavilon korlátelemeit, több részük kitört a helyéről. A két fiú a városüzemeltetési cégnek 70 ezer forintos kárt okozott, amely nem térült meg. A rendőrség a gyermekkorú elkövetővel szemben az eljárást büntethetőséget kizáró ok miatt megszüntette, ugyanakkor a fiatalkorú elkövetővel szemben vádemelésre került sor.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a fiút tárgyalás mellőzésével, az ügyiratai alapján hozott büntetővégzésével bocsássa próbára, állapítsa meg, hogy a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll, és a sértett által bejelentett polgári jogi igénynek adjon helyet, azaz kötelezze a terheltet az okozott kár megtérítésére. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)