Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hogyan válasszunk férfipulóverhez cipőt a smart casual stílus jegyében?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. május 22. 12:56
Hogyan válasszunk férfipulóverhez cipőt a smart casual stílus jegyében?
Mutatjuk, mire érdemes figyelni

A smart casual vagy sokak által csak félelegánsként ismert stílus rendkívül széles körben népszerű manapság. Ez az irányzat a kifejezetten alkalmi ruhadarabokat lazább jellegűekkel párosítja, így kényelmes, mégis elegáns megjelenést eredményez. Ahhoz azonban, hogy valóban jól csináljuk, mindenképp érdemes odafigyelnünk a pulóver és a cipő megfelelő kombinációjára. Az alábbi cikk ebben lesz a segítségünkre.

Férfipulóverek – milyen lehetőségeink vannak?

A férfi pulóver kínálatban megtalálható modelleket olyan mérlegen érdemes elhelyeznünk, amelynek egyik végén az elegancia, míg a másikon a lezserség áll. Ennek mentén fogjuk kiválasztani a számunkra ideális modellt. Először mindenképp ezzel kell foglalkoznunk, mielőtt rátérnénk a lábbelikre, mivel a pulóver szettünk egyik központi elemét jelenti. Ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen egy olyan nagy felületű, jól látható ruhadarabról van szó, amely jelentős mértékben meghatározza majd öltözékünket. A V nyakú modelleket és az egyéb, homogén árnyalatú kötött pulóvereket az elegánsabb kategóriába soroljuk. Míg a kerek nyakú és mintásabb darabok már lazább viseleteket jelentenek. Természetesen a smart casual stílus kellően rugalmas ahhoz, hogy bármelyik, akár mindkét kategóriából nyugodtan választhassunk. Ha tehát eldöntöttük, hogy számunkra melyik a leginkább tetszetős, azaz milyen modellt szeretnénk szettünk középpontjába helyezni, akkor rátérhetünk a cipőkre.

Hogyan válaszd ki a cipőt?

A cipő kiválasztásához nem csak azt kell megállapítanunk, hogy a pulóver melyik halmazba tartozik. Azt is el kell döntenünk, hogy a lezser és elegáns elemeket milyen mértékben viseli magán. Ha ez megvan, akkor ehhez mérten olyan lábbelit kell választanunk, amely kellően kiegyensúlyozza a kettőt szettünkben. Ha például a pulóverünk nagyjából egyforma arányban tartalmazza mindkettőt, akkor jó választás lehet mellé egy minimalista dizájnú outdoor bakancs. Ebből számtalan darabot megtalálhatunk akár a Timberland az answear.hu oldalon felsorakoztatott kínálatában is. Ha viszont például egy kifejezetten elegáns V nyakú pulcsi és ing adja szettünk alapját, akkor már sokkal jobban járhatunk a laza, de mégis stílusos fehér sneakerekkel. Abban az esetben pedig, ha egy lezser felsőt választunk, érdemes lehet formálisabb lábbelivel kiegészítenünk azt. Legyen szó akár chelsea csizmáról, oxford cipőről vagy mokaszinről, mindegyik nagyszerű választást jelenthet ilyenkor.

Amire még figyelnünk kell: a színek harmóniája

Ha nem viselünk zakót, akkor a cipő színét minden esetben pulóverünkéhez mérten válasszuk. Míg ez bizonyos esetekben egyértelmű, addig máskor igencsak gondolkodóba ejthet bennünket. Például egy bordó pulóver mellé egyértelműen cseresznye színű lábbelit fogunk választani. Ha viszont nagyon világos árnyalatú, például égszínkék felsőt viselünk, nyugodtan választhatunk akár fehér cipőt is. Az ilyen minimális kontraszt ugyanis még megadja azt a harmóniát, amely képes ellensúlyozni egy sötétebb színű nadrágot, mégis egységet teremt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)