Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Swietelsky-Békéscsaba lett az utánpótlás-bajnokság aranyérmese

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. május 18. 16:00
A Swietelsky-Békéscsaba lett az utánpótlás-bajnokság aranyérmese
Budapesten zárták a bajnokságot a békéscsabai pólósok

A Swietelsky-Békéscsaba csapatai Budapesten zárták le a 2022–2023. évi  utánpótlás-bajnokságot. Az alapszakaszt követő rájátszás utolsó fordulóját követően mindhárom korosztályban kialakult az A2 B csoport végeredménye. A békéscsabai egyesület gyermek korosztályú csapata győzelmével megőrizte első helyezését a csoportban – olvasható a csabapolo.hu oldalon.

Genesys OSC Újbuda–Swietelsky-Békéscsaba 23–5 (6–0, 5–1, 7–1, 5–3)

Országos vízilabda-bajnokság, rájátszás, A2 B csoport, ifjúságiak, Budapest. V.: Sajben Nikolett, Ádám Frank. OSC: Mohácsi – Füzes 5 (1), Bilisics, Truszka 4, Kormos 5 (1), Sándor 1, Hajdú B. 4. Cs.: Gáspár 1, Páva 1, Hoffmann 1, Koppány, Márkus, Budai L. 1. Edző: Ocsovai Nicolas. Békéscsaba: Beregszászi – Dobos, Hajdu A. 1, Gémesi 1, Szanyi, Bozgán, Fodor Zs. 1. Cs.: Korcsok P. (kapus), Budai T., Pojendán, Freiberger, Lisztes, Tasnádi 1, Zimbran 1. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 10/5, ill. 9/1. Büntetők: 2/2, ill. 0/0. Kiállítás cserével: Budai. Kipontozódott: Dobos.

A jóval erősebb éllovas ellen akadozó játékot nyújtottak a zömében serdülő és gyermek korosztályú fiatalok, így törvényszerű volt a vereség.

– Ellenfelünk sima győzelmet aratott, magyarul bedaráltak bennünket. Az elejétől a végéig fölényben voltak a döntően ifistákkal kiálló, nálunk serdülő és gyermek korcsoportúakat felvonultató csapatunkkal szemben. Az összeszedett játékot nyújtó OSC könnyű győzelmet aratott az évzárón a fáradt együttesünk ellen. Szomorú vasárnap, szomorú vereség – értékelt Ajtai Miklós edző.

További eredmények. Ifjúságiak: Hódmezővásárhelyi VSC–KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo 11–7. Angyalföldi DSI–Soproni VSE 17–12.

A végeredmény. Ifjúságiak: 1. Genesys OSC Újbuda 24, 2. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo 20, 3. Hódmezővásárhelyi VSC 18, 4. Soproni VSE 9, 5. Swietelsky-Békéscsaba 7, 6. Angyalföldi DSI 7.

Genesys OSC Újbuda–Swietelsky-Békéscsaba 13–7 (2–1, 3–2, 2–2, 6–2)

Országos vízilabda-bajnokság, rájátszás, A2 B csoport, serdülők, Budapest. V.: Perédi Péter, Sajben Nikolett. OSC: Budai L. – Páva 3 (2), Kocsis-Nagy, Szakály 1, Hoffmann, Bozsó Bercel 1, Németh B. 2. Cs.: Gáspár 2 (1), Bozsó Bodony 1, Balázs 2, Hargitai, Serflek, Tatai 1. Edző: Monostori Attila. Békéscsaba: Korcsok P. – Budai T. 2, Hajdu A. 1, Szanyi, Fodor Zs. 4, Pojendán, Freiberger. Cs.: Beregszászi (kapus), Tasnádi, Szatmári L., Korcsok N., Pallag, Rácz, Lisztes. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 6/1, ill. 4/2. Büntetők: 3/3, ill. 0/0. Kipontozódott: Pojendán, Lisztes.

A mérkőzés első gólja Hajdu Andor nevéhez fűződött, de nem sokkal később már 4–1-et mutatott az eredményjelző. A hazaiak háromgólos előnyét a harmadik negyed közepére egyre csökkentette a békéscsabai együttes (6–5), de utána erősített a fővárosi csapat, és a papírformának megfelelően győzött.

– Az idei bajnokság során akadt több hasonló mérkőzésünk, amikor fegyelmezett játékot nyújtott a gárda. Az első három negyedben nem volt túl sok hibánk, jól működött a védekezés, gólokat is lőttünk a listavezető ellen. A végjátékban minden mindegy alapon rizikóztam, kevés sikerrel, mert kinyílt az utolsó negyedre az olló. De az eredmény nem tükrözi hűen a játékot, bár az is tény, a finisben esett hibáinkat megbosszulta a fővárosi csapat. Összességében apró dolgok döntöttek abban, hogy nem lettünk sikeresebbek a bajnoki évzárón – ismertette Fodor Ádám edző.

További eredmények. Serdülők: Hódmezővásárhelyi VSC–KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo 9–8. Angyalföldi DSI–Soproni VSE 11–10.

A végeredmény. Serdülők: 1. Genesys OSC Újbuda 27, 2. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo 18, 3. Angyalföldi DSI 16, 4. Soproni VSE 12, 5. Swietelsky-Békéscsaba 9, 6. Hódmezővásárhelyi VSC 5.

Genesys OSC Újbuda–Swietelsky-Békéscsaba 4–6 (1–1, 2–1, 0–2, 1–2)

Országos vízilabda-bajnokság, rájátszás, A2 B csoport, gyermek korcsoport, Budapest. V.: Ádám Frank, Perédi Péter. OSC: Vashegyi – Kaszás 1, Maschl, Krascsenics, Bartos 1, Csányi 1, Fórián 1. Cs.: Skultéty, Konorót, Turi, Nyisztor, Zoltán, Rózsa, Tuzson. Edző: Dávid Zsombor. Békéscsaba: Krizsán – Szatmári L. 2, Szathmáry Zs., Zimbran 2, Rácz, Pónya O., Pallag 1. Cs.: Gyuricza (kapus), Such, Korcsok N. 1, Suhajda Z., Bazsó, Csüllög, Fölker, Laurinyecz. Edző: Katona Péter. Gól emberelőnyből: 1/0, ill. 3/0. Büntetők: 0/0, ill. 0/0.

Végig szoros csatát hozott a vasárnapi mérkőzés, az első félidőben jobbára a hazaiaknál volt az előny, a térfélcsere után azonban nagyobb sebességre kapcsoltak a csabaiak, és behúzták a nagyon fontos három pontot, amivel a végjátékra megőrizték az első helyet a csoportban.

– Nagyon szépen zártuk ezt a napot és az egész évet, amit már most elöljáróban, az egész éves munkával együtt, megköszönök a csapatnak. A mai napon a három pont begyűjtése volt a fontos, ha nem is káprázatos játékkal értük el, időnként hibákat elkövetve, de a győzelem a lényeg. Helyenként, főleg az elején meglátszott a csapat teljesítményén a korai kelés és az utazás, ami miatt elkerülhető gólokat kaptunk. Kicsit szenvedtünk, amikor az ellenfél kapuja elé kerültünk, de aztán magára talált a társaság, rendeződtek a sorok, és végül a mi akaratunk érvényesült, ami meghozta a sikert is – foglalta össze Katona Péter edző.

További eredmények. Gyermek korosztály: Hódmezővásárhelyi VSC–KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo 7–14. Angyalföldi DSI–Soproni VSE 13–18.

A végeredmény. Gyermek korcsoport: 1. Swietelsky-Békéscsaba 28, 2. Soproni VSE 26, 3. Genesys OSC Újbuda 12, 4. Angyalföldi DSI 9, 5. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo 9. 6. Hódmezővásárhelyi VSC 3.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)