Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban a Járatlan utakon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. május 18. 17:00
Heti premier a Center moziban a Járatlan utakon
Május 18–24. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban a Járatlan utakon című francia dráma

Forrás: cineimage.ch

Heti premier a Center moziban a Járatlan utakon (feliratos francia dráma) Csak 18-án és 21-én 20.15-kor. A sikeres író, Pierre egész életében extrém élmények és különleges utazások során kereste önmagát. Mindig is a saját útját járta és a saját feltételei szerint alakította sorsát – azzal, akit ő választott, és úgy, ahogyan neki épp megfelelt. Amikor úgy érezte, valaki vagy valami veszélyezteti a szabadságát, egyszerűen továbblépett. Egy végzetes este azonban mindent megváltoztat az életében. Ittasan felmászik egy épület tetejére, több emelet magasról lezuhan, és a baleset miatt mély kómába esik. Amikor magához tér, alig tud lábra állni. Bár a környezetében lévők óva intik, a tanácsaik ellenére úgy dönt, hogy nagy utazásra indul: Provence-tól egészen a Mont-Saint-Michel-szigetig gyalogol. Elfeledett ösvényeken vezet az útja Franciaország legbarátságtalanabb és legszebb vidékein át.

Csak 20-án és 24-én 20.15-kor Veszedelmes vonzódás (szinkr. francia vígjáték, dráma, krimi) PREMIER! Adrien, a jóképű és megnyerő egykori táncos karrierjét egy motorbaleset törte derékba. A férfi a francia Riviérán tengeti napjait és íróként próbál érvényesülni, miközben megismerkedik az egykori filmsztárral, a dúsgazdag Marthával, aki minden lehetséges módon igyekszik elkényeztetni fiatal szeretőjét. Ám hiába a csillogó partik és a tengernyi pénz, Adrien többet akar. Amikor találkozik a gyönyörű és féktelen Margot-val, aki a manipuláció mestere, ördögi tervet eszelnek ki.

Csak 23-án 18.00-kor Radics Béla, megátkozott gitáros (magyar életrajzi film) KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ! Radics Béla életét fiatal korától haláláig követi a film, bemutatva az első Kelet-európai gitárhős családi hátterét, és bemutatva a világtól elzárt magyarországi kommunista diktatúra ellentmondásait. Radics a rádiót hallgatva, hallásból tanulva lesz kora legjobb hazai gitárosa, majd a magyar rock halhatatlan legendája. Radics sorsának megjelenítése mellett, azzal párhuzamosan egy képzeletbeli, vidéki tévéműsor fogadja vendégeit és faggatja Radics kortársait vagy indukál parázs vitákat közöttük. Egy harmadik, párhuzamos szálon egy váratlanul előkerült, eddig ismeretlen Radics filmfelvétel restaurálásán dolgozik a Nemzeti Filmarchívum, amiről a kis vidéki televízió, és egy rádió is igyekszik rendszeresen tudósítani. Radics életének megelevenedett jelenetei koncertről-koncertre, konfliktusról konfliktusra követik a Gitárkirályt.

18.15, 20.15, valamint 19-ét, 20-át és 21-ét kivéve 16.15-kor Könyvklub: A következő fejezet (szinkr. amerikai dráma, vígjáték) PREMIER! A várva várt folytatásban a négy legjobb barátnő Olaszországba viszi könyvklubját, egy olyan bulis, csajos utazásra, amelyben eddig még sosem volt részük. Amikor az események elszabadulnak és féltve őrzött titkokról hull le a lepel, hősnőink nyugis vakációjából egy életre szóló országjáró kalandtúra kerekedik. Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgen legendás kvartettjéhez Andy Garcia, Don Johnson és Craig T. Nelson mellé ezúttal beszáll még Giancarlo Giannini, Hugh Quarshie és Vincent Riotta is. A filmet újfent Bill Holderman és Erin Simms írta, és Holderman rendezőként is visszatér.

17.15-kor 3D-ben, 14.30, 20.00-kor 2D-ben A galaxis őrzői: 3. rész (szinkr. amerikai vígjáték, akciófilm) A Marvel Studios új filmjében, A galaxis őrzői 3. részben a hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti.

15.30-kor Mavka, az erdő őrzője (szinkr. ukrán animációs film) Mavka, az erdei tündér legfőbb küldetése az erdő szívének megóvása. A lány mindig a békére és a harmóniára törekszik, ám bármit megtesz az erdő védelme érdekében. Egy nap találkozik egy zenész fiúval, aki azonnal rabul ejti a szívét, annak ellenére, hogy a törvények értelmében Mavka nem érintkezhet emberekkel. A lány megoldhatatlan feladat előtt áll: választania kell a küldetése és a szerelem között. Ráadásul eközben gonosz erők el akarják pusztítani az erdőt.

Csak 20-án és 21-én 14.15-kor 3D-ben, valamint csak 19-én, 20-án és 21-én 16.15-kor 2D-ben Super Mario Bros.: A film (szinkr. amerikai-japán animációs kalandfilm) A Nintendo és az Illumination új animációs filmje a Super Mario Bros. világában játszódó fergeteges kaland-vígjáték. Mario és Luigi, a nagybajszú vízvezeték-szerelő testvérpár mellett az összes fontos karakter szerephez jut a filmben: felbukkan Peach hercegnő, Bowser, Toad, Donkey Kong, Cranky Kong, Kamek és Spike is.

a Bűnös vagyok című francia vígjáték, dráma, krimi

Forrás: cineimage.ch

Csak 19-én és 22-én 20.15-kor Bűnös vagyok (szinkr. francia vígjáték, dráma, krimi) PREMIER! A harmincas évek romantikus Párizsában egy fiatal, kezdő színésznőt meggyanúsítanak egy neves filmproducer meggyilkolásával. Bár a nő ártatlan, ügyvéd barátnője javaslatára végül bűnösnek vallja magát, hogy az esetet önvédelemnek állítsák be, és olyan női egyenjogúsági ügyet csináljanak belőle, amely híressé teszi mindkettejüket. Úgy tűnik, tervük fényesen beválik, ám nem várt fordulatok sokasága bonyolítja az esetet.

Csak 18-án, 20-án, 21-én és 24-én 17.30-kor A nemzet aranyai (magyar dokumentumfilm) A film hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. A Szabadság szerelem, a BÚÉK és Az unoka producerének új filmje bemutatja a világszerte elismert és csodált magyar vízilabdasport nevezetes, sikerekkel tarkított időszakának eddig nem ismert hátterét a csapattagok és a nemzetközi ellenfelek szemszögéből.

Csak 20-án és 21-én 14.00-kor Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi (magyar animációs film) A Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi animációs filmben az évszakok váltakozását tizenkét rövid történetben követhetjük végig, amint a természet minden hónapban közös játékra hívja a szereplőket. Kalandjaik során februárban együtt ünnepelnek egy különleges farsangi bálon, áprilisban közösen ugrálóváraznak, júliusban együtt készítenek gyümölcsjégkrémet, decemberben izgalmas ajándékokkal lepik meg egymást. A tizenharmadik, ráadás történetben pedig egy süteményversenyen is részt vesznek, amelyből kiderül, hogy bárki, még a mindig lelkiismeretes Bagolydoktor is hibázhat.

Csak 19-én és 22-én 18.00-kor Suzume (feliratos japán animáció) Suzume átlagos 17 éves diáklány egy japán kisvárosban. De egy nap találkozik valakivel, és attól kezdve semmi sem átlagos, ami vele történik. Az ő dolga lesz, hogy megküzdjön a föld alatt élő istenekkel, és megakadályozza, hogy az országszerte létező portálok valamelyikén keresztül a felszíni világba jusson a féreg, amely a földrengéseket okozza. Lehetetlen? Mesebeli? Ilyen tuti nincs? Eddig ő is így gondolta. De megismerkedik a jóképű sráccal, Szótával, akiről nemsokára kiderül, hogy különleges feladata van: ő egy Záró, akinek ki kell üldöznie ebből a világból a gonosz isteneket. Suzume új barátja társaságában bejárja Japánt, és egyre több támadást kell visszaverniük. Miközben új tájakon járnak, új emberekkel ismerkednek meg, evilági és túlvilági veszélyeket küzdenek le, a lány rájön, hogy nem véletlenül keveredett bele ebbe a kalandba. Talán járt már valaha az egyik titokzatos ajtó túloldalán.

15.00, 17.45, 20.30-kor Halálos iramban 10. (szinkr. amerikai akciófilm) PREMIER! Kezdődik az út vége. A Halálos iramban saga tizedik része vezeti be a záró fejezeteit a mozitörténet egyik leghíresebb és legnépszerűbb sorozatának, mely a harmadik évtizedében jár, és még mindig jól tartja magát, ugyanazzal a szereplőgárdával, amelyikkel elindult. Dom Toretto (Vin Diesel) és családja számos lehetetlennek tűnő küldetésben bizonyult ravaszabbnak, higgadtabbnak és gyorsabbnak minden útjukba kerülő ellenségnél. Most minden eddiginél halálosabb veszéllyel kell szembenézniük: a múlt árnyékából rettenetes fenyegetés bújik elő, melyet a vérbosszú táplál, és az illető el van szánva arra, hogy szétzúzza ezt a családot, és örökre tönkretegyen mindent – és mindenkit – akit Dom szeret. 2011-ben, az Ötödik sebességben Dom és csapata elkapta az aljas brazil drogbárót, Hernan Reyest, és lefejezte a birodalmát egy hídon, Rio De Janeiróban. Ám azt nem tudták, hogy Reyes fia, Dante (Jason Momoa) szemtanúja volt az egésznek, és az elmúlt 12 évet azzal töltötte, hogy tervet szőtt Dom kegyetlen megleckéztetésére. Dante ármánya szétszórja Dom családját a világ különböző pontjaira, Los Angelestől a római katakombákig, Brazíliától Londonig, Portugáliától az Antarktiszig. Új szövetségek köttetnek, és régi ellenségek bukkannak fel újra. Ám minden megváltozik, amikor Dom rájön, hogy nyolcéves fia (Leo Abelo Perry) Dante bosszújának végső célpontja.

a Halálos iramban 10. című amerikai akciófilm

Forrás: cineimage.ch

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)