Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A legjobban fizetett játékosok 2023-ban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. május 11. 14:32
A legjobban fizetett játékosok 2023-ban
A magas fizetésekkel a csapatok célja, hogy a tehetséges játékosok még jobb teljesítményt nyújtsanak

A magyar futball rajongói szenvedélyesen támogatják kedvenceiket, és a játékosok sikere az ő örömüket is eredményezi. A magas fizetésekkel a csapatok célja, hogy a tehetséges játékosok még jobb teljesítményt nyújtsanak. Ezek a játékosok nem csak a rajongók, de az online sportfogadás híveinek fantáziáját is megmozgatják, hiszen sokszor az ő pillanatnyi állapotuk is befolyásolhatja egy-egy mérkőzés kimenetelét. De kik a legjobban kereső magyar labdarúgók, és mennyit keresnek valójában?

Top magyar labdarúgók fizetése

A fiatal játékosok kezdő fizetése évente 3 239 239 és 5 352 563 forint között van, ami 8 200 és 13 540 eurónak felel meg. A tapasztaltabb játékosok, akik jobb ligákba kerülnek, magasabb fizetést kapnak, az első osztályú játékosok havonta körülbelül 8 200 eurót keresnek, ami évi 100 000 eurót jelent.

Nézzük meg, kik a legjobban fizetett magyar futballisták és miért olyan különlegesek:

  • Szoboszlai Dominik: A 22 éves tehetséges középpályás az RB Leipzig és a magyar válogatott tagja. Dominikot a legértékesebb magyar labdarúgónak tartják. Átigazolása az RB Leipzighez 20 millió euróba került, és azóta az értéke tovább nőtt, jelenleg az átigazolási értéke 40 és 60 millió euró között van.
  • Gulácsi Péter: A 32 éves kapus a magyar válogatottban és az RB Leipzigben játszik. Gulácsi 2007-ben kezdte pályafutását, és olyan neves csapatokban lépett pályára, mint a Liverpool, a Hull City és a Red Bull Salzburg. 2015-ben 3 millió euróért igazolt az RB Leipzighez, és 2017-ben hosszabbították meg a szerződését 2025-ig.
  • Sallai Roland: A 25 éves szélső, a magyar válogatott és az SC Freiburg játékosa jelenlegi átigazolási értéke 12 és 20 millió euró között van. Sallai ifjúsági pályafutása 2003-ban kezdődött, majd több magyar csapatnál is játszott, mielőtt 4,5 millió euróért aláírta négyéves szerződését az SC Freiburghoz.
  • Szalai Attila: A 24 éves védő jelenlegi átigazolási értéke 6,2 millió és 10,4 millió euró között van. 2010-ben kezdte ifjúsági pályafutását a Vasasban, majd több klubnál is játszott, mielőtt 2,2 millió euróért szerződött a Fenerbahcéhoz. Szintén a magyar válogatott tagja.

Vajon miért keresnek ennyit a „látványsportot” űzők?

A hivatásos sportolók a világ legjobban fizetett egyéniségei közé tartoznak, fizetésük gyakran eléri az évi több millió dollárt. A hivatásos sportolók magas fizetése gazdasági és kulturális tényezőkre egyaránt visszavezethető. A gazdasági tényezők közé tartozik a sportipar által generált nagy bevétel, a televíziós szerződések és a szponzori szerződések szerepe, valamint az élvonalbeli tehetségek iránti kereslet és kínálat. A Nemzeti Kosárlabda Szövetség (NBA) például több mint 8,3 milliárd dollár bevételt termelt a 2019-2020-as szezonban, ami lehetővé teszi, hogy olyan játékosok, mint LeBron James és Stephen Curry, fejenként több mint 40 millió dollár éves fizetést kapjanak.

A kulturális tényezők is jelentős szerepet játszanak abban, hogy a sportolók magas fizetést érdemlőnek tekinthetők. A fizikai erőnlét és a szórakoztatás értékrendje, a sport történelmi szerepe a társadalomban, valamint az, hogy a média hősies figuraként ábrázolja a sportolókat, mind hozzájárulnak ehhez a megítéléshez. Ez nyilvánvaló azokban a támogatói szerződésekben, amelyeket sok sportoló kap olyan vállalatoktól, amelyek a márkájukat a sportoló imázsához és népszerűségéhez kívánják igazítani.

Összegzés

Bár egyesek szerint a hivatásos sportolók magas fizetése indokolatlan, fontos elismerni, hogy milyen jelentős mértékben járulnak hozzá a sportiparhoz és a populáris kultúrához. Továbbá fontos megjegyezni, hogy más iparágakban, például a szórakoztatóiparban és a technológiában is vannak olyan személyek, akik hasonlóan magas fizetést kapnak. Végső soron a hivatásos sportolók magas fizetése a társadalom számára nyújtott gazdasági és kulturális értékük tükrözésének tekinthető.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)