Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felhős, esős idő várható pénteken

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. május 11. 17:53
Felhős, esős idő várható pénteken
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Tovább terjeszkedik északkelet felé a vastagabb felhőzet, ezzel együtt egyre többfelé ered el az eső, amelyre estig nagyjából a Sopron-Szeged vonalig kell számítani. Ezzel szemben az ország északkeleti felén napos, gomolyfelhős, száraz idő várható.

Péntek hajnalban legkésőbb az északkeleti határnál is megnövekszik a felhőzet, a csapadéksáv is tovább terjeszkedik északkelet felé. Pénteken az összefüggő felhőzet nagyobb eséllyel a déli, délnyugati megyékben gomolyossá válik, a csapadékzóna gyengül, de mögötte több hullámban érkeznek, illetve alakulnak ki záporos, zivataros csapadékgócok. Az északkeleti tájakon lehet legkisebb eséllyel csapadék. A keleti, délkeleti szelet csütörtökön napközben több, pénteken kevesebb helyen kísérhetik erős széllökések. A Bakonyban és a Balatonnál viharossá is fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 12 és 17 fok között alakul, de a déli, délnyugati tájakon ennél kissé melegebb is lehet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)