Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban a Halálos iramban 10.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. május 11. 17:00
Heti premier a Center moziban a Halálos iramban 10.
Május 11–17. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban a Halálos iramban 10. című amerikai akciófilm

Forrás: cineimage.ch

Heti premier a Center moziban a Halálos iramban 10. (szinkr. amerikai akciófilm) csak 17-én 19.00-kor. Kezdődik az út vége. A Halálos iramban saga tizedik része vezeti be a záró fejezeteit a mozitörténet egyik leghíresebb és legnépszerűbb sorozatának, mely a harmadik évtizedében jár, és még mindig jól tartja magát, ugyanazzal a szereplőgárdával, amelyikkel elindult. Dom Toretto (Vin Diesel) és családja számos lehetetlennek tűnő küldetésben bizonyult ravaszabbnak, higgadtabbnak és gyorsabbnak minden útjukba kerülő ellenségnél. Most minden eddiginél halálosabb veszéllyel kell szembenézniük: a múlt árnyékából rettenetes fenyegetés bújik elő, melyet a vérbosszú táplál, és az illető el van szánva arra, hogy szétzúzza ezt a családot, és örökre tönkretegyen mindent – és mindenkit – akit Dom szeret. 2011-ben, az Ötödik sebességben Dom és csapata elkapta az aljas brazil drogbárót, Hernan Reyest, és lefejezte a birodalmát egy hídon, Rio De Janeiróban. Ám azt nem tudták, hogy Reyes fia, Dante (Jason Momoa) szemtanúja volt az egésznek, és az elmúlt 12 évet azzal töltötte, hogy tervet szőtt Dom kegyetlen megleckéztetésére. Dante ármánya szétszórja Dom családját a világ különböző pontjaira, Los Angelestől a római katakombákig, Brazíliától Londonig, Portugáliától az Antarktiszig. Új szövetségek köttetnek, és régi ellenségek bukkannak fel újra. Ám minden megváltozik, amikor Dom rájön, hogy nyolcéves fia (Leo Abelo Perry) Dante bosszújának végső célpontja.

Csak 15-én Semmi – Báb-film-színház (magyar dráma) PREMIER! A Semmi című legendás bábelőadás filmes feldolgozása különös új műfajt hozott létre, melynek segítségével bábok és mozgatóik viszonya még plasztikusabban érzékelhető, hisz a nézői tekintetet ezúttal a kamera vezeti. A közelik és totálok, a klipszerűen felvett zenekari számok, a színházi térből átlényegülő meta-terek, az előadás báb és színészi munkájának fúziója által egy nem mindennapi, a kamera optikájára alkalmazott ifjúsági televíziós bábjáték született. A Semmi Janne Teller azonos című nemzetközi bestsellerének feldolgozása. A Semmi több helyen az oktatási anyag részévé vált. A regény magyarul is megjelent, több színpadi feldolgozása is született, az egyik legemlékezetesebb egy bábelőadás volt a Budapest Bábszínházban. A belőle készült filmváltozat elkészítését az EMMI támogatta. Zenéjét a Quimby zenekar frontembere, Kiss Tibor jegyzi.

Csak 13-án és 14-én 15.15-kor Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön (szinkr. lengyel animációs film) PREMIER! A rajzflm egy medvebocsot és papáját követi, akik kalandra indulnak, hogy megtalálják az Aranyföldet, amelyről úgy tartják, hogy végtelen mézforrást rejt, hogy elkészíthessék a születésnapi tortát a kicsiknek.

Csak 13-án és 14-én 14.14-kor és 17-ét kivéve 19.15-kor 3D-ben, valamint 17.15, 20.15-kor 2D-ben A galaxis őrzői: 3. rész (szinkr. amerikai vígjáték, akciófilm) A Marvel Studios új filmjében, A galaxis őrzői 3. részben a hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti.

16.00-kor Mavka, az erdő őrzője (szinkr. ukrán animációs film) Mavka, az erdei tündér legfőbb küldetése az erdő szívének megóvása. A lány mindig a békére és a harmóniára törekszik, ám bármit megtesz az erdő védelme érdekében. Egy nap találkozik egy zenész fiúval, aki azonnal rabul ejti a szívét, annak ellenére, hogy a törvények értelmében Mavka nem érintkezhet emberekkel. A lány megoldhatatlan feladat előtt áll: választania kell a küldetése és a szerelem között. Ráadásul eközben gonosz erők el akarják pusztítani az erdőt.

a Könyvklub: A következő fejezet című amerikai dráma, vígjáték

Forrás: cineimage.ch

17.00, 18.30, 20.30-kor Könyvklub: A következő fejezet (szinkr. amerikai dráma, vígjáték) PREMIER! A várva várt folytatásban a négy legjobb barátnő Olaszországba viszi könyvklubját, egy olyan bulis, csajos utazásra, amelyben eddig még sosem volt részük. Amikor az események elszabadulnak és féltve őrzött titkokról hull le a lepel, hősnőink nyugis vakációjából egy életre szóló országjáró kalandtúra kerekedik. Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen és Mary Steenburgen legendás kvartettjéhez Andy Garcia, Don Johnson és Craig T. Nelson mellé ezúttal beszáll még Giancarlo Giannini, Hugh Quarshie és Vincent Riotta is. A filmet újfent Bill Holderman és Erin Simms írta, és Holderman rendezőként is visszatér.

16.45, valamint csak 13-án és 14-én 15.00-kor Super Mario Bros.: A film (szinkr. amerikai-japán animációs kalandfilm) A Nintendo és az Illumination új animációs filmje a Super Mario Bros. világában játszódó fergeteges kaland-vígjáték. Mario és Luigi, a nagybajszú vízvezeték-szerelő testvérpár mellett az összes fontos karakter szerephez jut a filmben: felbukkan Peach hercegnő, Bowser, Toad, Donkey Kong, Cranky Kong, Kamek és Spike is.

17.45-kor A nemzet aranyai (magyar dokumentumfilm) A film hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. A Szabadság szerelem, a BÚÉK és Az unoka producerének új filmje bemutatja a világszerte elismert és csodált magyar vízilabdasport nevezetes, sikerekkel tarkított időszakának eddig nem ismert hátterét a csapattagok és a nemzetközi ellenfelek szemszögéből.

Csak 13-án és 14-én 14.30-kor Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi (magyar animációs film) A Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi animációs filmben az évszakok váltakozását tizenkét rövid történetben követhetjük végig, amint a természet minden hónapban közös játékra hívja a szereplőket. Kalandjaik során februárban együtt ünnepelnek egy különleges farsangi bálon, áprilisban közösen ugrálóváraznak, júliusban együtt készítenek gyümölcsjégkrémet, decemberben izgalmas ajándékokkal lepik meg egymást. A tizenharmadik, ráadás történetben pedig egy süteményversenyen is részt vesznek, amelyből kiderül, hogy bárki, még a mindig lelkiismeretes Bagolydoktor is hibázhat.

Csak 11-én, 16-án és 17-én 15.00-kor, valamint csak 14-én, 16-án és 17-én 20.30-kor A csendes lány (feliratos ír dráma) Cáit mindössze tízéves, csendes kislány, aki hányattatott körülmények között nő fel. Örökké kimerült és ismét terhes édesanyjának a sok gyerek mellett nem jut ideje rá, alkoholista, hirtelen haragú apja pedig inkább jobb, ha nem foglalkozik vele. A család úgy dönt, a legjobb lesz mindenkinek, ha Cáit-et a nyárra rokonokhoz adja. A gyerektelen párnál egészen új világ tárul fel a kislány előtt. Az idilli, zöld környezetében egy idő után Cáit megnyílik, végül fény derül arra a titokra is, amit újdonsült nevelői elrejtenének előle.

Csak 11-én, 12-én és 13-án 20.30-kor Feltámadás (szinkr. amerikai horror, sci-fi) PREMIER! A nem is olyan távoli jövőben a katolikus egyház rájön, hogyan lehet nemrég elhunyt embereket feltámasztani. Ahhoz, hogy valaki a halál után kapjon egy második esélyt, hinnie kell Istenben és kerülnie kell a bűnöket. Stanley akkor csatlakozott papként az egyházhoz, amikor fia az elsők között éledt újjá egy halálos autóbaleset után. Munkája során segít a feltámadottaknak beilleszkedni a társadalomba, valamint feldolgozni azt, ami velük történt. Miután valaki a nyájából gyilkosságokat követ el, minden megváltozik, több furcsa dologra lesz figyelmes. Szerinte a feltámasztásoknak köze lehet egy gyilkosságsorozathoz. Az egyház megpróbálja eltussolni a bűncselekményeket, ezért Stanley nyomozásba kezd és ezzel veszélybe kerül az élete.

a Feltámadás című amerikai horror, sci-fi

Forrás: imdb.com

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)