Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vereséggel zárta a bajnokságot a serdülőcsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. május 05. 08:43
Vereséggel zárta a bajnokságot a serdülőcsapat
Gyulasport NKft.–Békéscsabai Belvárosi DSK 22-35 (9-18) 

A serdülő-kézilabdabajnokság 22. fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Békéscsabai BDSK együttesét látta vendégül május 3-án.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Gyulasport NKft.: Bartóki M., Miklya N. 7(1), Tarkovács D. 8 (1), Tarkovács R. 5, Tóth R. 5, Várkonyi L. 4, Pópity L. 3. Csere: Csontos A., Gál Cs., Hajdú K., Makra Z. és Müller Sz. Edző: Prohászkáné Nemes Szilvia. 

A hazai gárda a tabella alsó harmadából várta a találkozót, míg riválisa a mezőny felső négyeséből érkezett a fordulóra. A két csapat az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor tízgólos békéscsabai győzelem született. 

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a játékvezetői sípszó elhangzása előtt, ami szokatlan ebben a korosztályban, egyéni bemutatásra került sor. 

– Korosztályában utoljára pályára lépő, hazai tehetséges játékos búcsúsztatására is sor került. A 185 bajnoki mérkőzésen 314 gólt elért Miklya Nórát köszöntötték „kiöregedése” alkalmából a csapat tagjai és vezetői – ismertette. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

A vendégcsapat azonnal átvette a mérkőzés irányítását, a 10. percre pedig már 2-4-es előnyt harcolt ki magának. A folytatásban is a békéscsabai gárda volt lendületben, amely a lefújásig meg tudta őrizni előnyét. 

– Látszott, hogy egy jobb képességű csapat érkezett a hazaiakhoz. Minden csapatrészükben a gyulaiak felett álltak. Ennek ellenére a vendéglátók odatették magukat, igyekeztek megnehezíteni a csabai lányok dolgát. Ezzel a mentalitással bizony több csapatnak is borsot törhettek volna az orruk alá. Ezt a hozzáállást kell átmenteni a következő bajnoki évadra, ezáltal több örömöt szerezhetnek önmaguknak és a szurkolóknak – foglalta össze a mérkőzést Máthé István. 

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 2-4, 15. perc: 4-9, 25. perc: 8-13, 30. perc: 9-18, 40. perc: 16-25, 50. perc: 19-31 és 60. perc: 22-35. 

A Gyulasport Nkft. serdülőcsapata csoportjában a bajnokság 10. helyén végzett.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)