Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Izgalmas rekordok a sportéletből

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. május 01. 11:25
Izgalmas rekordok a sportéletből
Statisztikák a sport világából

Izgalmas statisztikákat szedtünk össze a sport világából, amelyeket még a legnagyobb rajongók sem tudhattak. 

Lehetséges hat boxkiállással is futamot nyerni a Forma-1-ben, ezt 2011-ben Jenson Button mutatta be a Kanadai Nagydíjon, aki először egy defekt, másodjára áthajtásos büntetés miatt, majd még további négyszer taktikai okokból ment ki a boxba. A McLaren pilóta valószerűtlen módon mindenki meglepetésére átrágta magát a teljes mezőnyön, majd az utolsó körben Vettelt is megelőzve győzött.

Tom Starke 2012 és 2018 között volt a Bayern München kapusa, ezalatt mindössze 12 mérkőzésen jutott játéklehetőséghez, mégis nagyon sikeresnek mondhatja magát, hiszen 15 trófeát is nyert a csapattal. Ha további csak labdarúgással kapcsolatos izgalmas statisztikák érdekelnek, akkor a foci-magazin.hu oldalon találsz. 

Míg a Super Bowlon még sosem volt egymás után háromszor ugyanaz a párosítás, az NBA döntőjében 10-szer, az NHL-ben 9-szer, a MLB-ben pedig 7-szer is összejött már.

Ha Michael Phelps egy ország lenne, akkor a 35. helyen állna az olimpiai játékok éremtáblázatának a listáján, 97 nemzetet megelőzve.

A valaha mért legmagasabb végsebesség egy Forma-1-es autóval 372,6 km/h jelenleg, ezt a rekordot Juan Pablo Montoya tartja, aki 2005-ben a McLaren Mercedes versenyzőjeként a monzai versenypályán száguldott ennyivel.

Shaquille O'nealt a kosárlabda mellett lekötötték más dolgok is, rapperként és színészként is debütált a 90-es években. Első filmje a Csont nélkül volt, és ezután is több sorozatban és filmben is feltűnt.

A televízióban sugárzott NFL mérkőzéseken átlagban 3 másodpercet vannak képernyőn a cheerleaderek. Az edzők és a játékvezetők pedig a teljes idő nagyjából 7%-át kapják meg.

A Real Madrid a 2011/12-es idényben 100 pontot elérve és több mint 120 gólt lőve nyerte meg a spanyol bajnokságot, ezeket a számokat előtte se és azóta se sikerült megközelíteni. A csapat edzője José Mourinho volt ekkor. 

Írásunk a Minden férfinak, a Gamernews, az Üzleti iránytű, a 30felett és a Program kereső segítségével készült.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)