Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Eger SE csapata nyerte a gyulai Champions Trophy küzdelmeit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. május 01. 09:00
Az Eger SE csapata nyerte a gyulai Champions Trophy küzdelmeit
A Gyulasport NKft. együttese a 12. helyen fejezte be a tornát 

A gyulai Id. Christian László Városi Sporttelep adott otthont a Champions Trophy nemzetközi utánpótláslabdarúgó-tornasorozat U9-es selejtezőjének április 29–30. között. A tizenhat csapattal elrajtoló seregszemlét az Eger SE együttese nyerte, így a Heves vármegyei gárda készülhet a tornasorozat St. Pöltenben rendezett nagydöntőjére. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

A mérkőzéseket a házigazda Gyulasport NKft. a sporttelep két füves és két műfüves keresztpályán bonyolította le. 

A Gyulasport NKft. mellett a III. Kerületi TVE, a Jászfényszaru VSE, a CFR 1907 Cluj, az OMTK-ULE, a Békéscsabai Előre, az AFC Vulturii Tg-Mures, a Monori SE, a Kozármisleny FC, az Eger SE, az AFC UTA Arad, a Szentesi Kinizsi, a Mezőkövesd Zsóry FC, a Grosics Akadémia Szeged, az Asociata Juniorii Alb si Visiniu Cluj és az ACS Crisana Nagyvárad képviseltette magát a tornán.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A szervezők a mezőnyt két nyolcas csoportra osztották. A rangsor a szombati játéknap tizennégy fordulója alatt állt fel, ez alapján dőlt el, hogy mely együttesek kerültek az arany- és ezüstágba. 

Vasárnap az aranyágon az AFC UTA Arad, a Kozármisleny FC, a Monori SE és a Békéscsaba 1912 Előre SE együttese az A csoportban, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az Eger SE, az AFC Vutlturii TG-Mures és a Mezőkövesd Zsóry FC a B csoportban kezdte meg a küzdelmeket. Az ezüstág mezőnyét a Gyulasport NKft., a III. Kerületi TVE, a Jászfényszaru VSE és a ACS Crisana Oradea (A csoport), az FC CFR 1907 Cluj, a Szentesi Kinizsi SZITE, az Asociatia Junuorii ALB SI Visiniu Cluj és a OMTK-ULE (B csoport) négyese alkotta. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A kétnapos rendezvény a helyosztókkal folytatódott, majd az érmekért játszottak a csaptok. Az aranyéremért az Eger SE és az AFC UTA játszott egymással, a harmadik helyért a Monori SE és a FC Vutlturii TG-Mures csapott össze. A torna győztese az Eger SE csapata lett, az ezüstérmet az AFC UTA Arad együttese vehette át, harmadik helyen pedig a Monori SE végzett.

A házigazdák az ezüstág küzdelmeit is szerették volna izgalmassá tenni, így ennek a mezőnynek az első három helyezettje is éremdíjazásban részesült. Az aranyérmet a FC CFR 1907, a második helyért járó medált a Jászfényszaru VSE, a bronzérmet a Szentesi Kinizsi SZITE csapata vehette át. A házigazda Gyulasport NKft. korosztályos gárdája az ezüstág negyedik helyén, a torna tizenkettedik csapataként végzett.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

A szervezők az egyéni legjobbakat is díjazták. A torna gólkirályi címét Kovács Barna Áron (Eger SE) és Kövesligeti Máté (Kozármisleny FC) vehette át, a legjobb kapusnak Gallé Milánt (Monori SE) választották, a torna legjobb játékosának járó elismerést pedig Vaida Brian érdemelte ki teljesítményével.  A díjakat Kiss Tamásné, Gyula város sportért felelős tanácsnoka, Fári Zoltán és Fári Judit, a főtámogató JF CNC Service Kft. ügyvezetője, Kovács Henrik, a Gyulasport NKft. alsószekció-vezetője és Zsurzs Péter, a Gyulasport Körzetközpont szakmai vezetője adták át. 

A Champions Trophy selejtezőtornájának győztese és a rendező Gyulasport NKft. csapata a St. Pölten-i európai döntőn képviselheti egyesületét.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)