Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 312 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. április 23. 09:17
Országos határrendészeti összesítő: 312 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 77 határsértőt tartóztattak fel, 235 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben április 22-én – írta a police.hu.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök egy esetben 3 határsértőt tartóztattak fel Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 4 esetben összesen 73 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén.

Budapesten 1 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, kínai, iraki és albán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 7 esetben összesen 235 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2, tiltott határátlépés miatt 36, közokirat-hamisítás miatt 6 személy ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök 2023. április 22-én 1 órakor Makó közigazgatási területén ellenőriztek egy románhonosságú gépkocsit, aminek vezetője és utasa a rendőri intézkedés elől elmenekült. Az autóban 24 fő, magukat bangladesi, és 2 fő, magukat srí-lankai állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. A terepkutatás eredményeként a rendőrök elfogtak egy román állampolgárságú férfit, mint embercsempészt, aki ellen külföldi hatóság által elrendelt elfogatóparancs volt érvényben.

A rendőrök 2023. április 22-én 5 óra 35 perckor Létavértes közigazgatási területén ellenőriztek egy magát román, 4 fő, magukat nepáli, 4 fő, magukat pakisztáni, és 2 fő, magukat srí-lankai állampolgárnak valló illegális migránst, akik gyalog lépték át az államhatárt. A 10 fő illegális migránst idegenrendészeti eljárás keretében felajánlják a román hatóságnak, a román állampolgárságú férfivel szemben a magyar hatóságok járnak el.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)