Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A félmilliomodik vendéget köszöntötték az Almásy-kastély Látogatóközpontban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. április 21. 12:53
A félmilliomodik vendéget köszöntötték az Almásy-kastély Látogatóközpontban
László Béla és felesége a Pest vármegyei Pátyról érkeztek a fürdővárosba

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont félmilliomodik látogatóját köszöntötte április 21-én Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc NKft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója és Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere.

László Béla és felesége a Pest vármegyei Pátyról érkeztek Gyulára. Elmondták: 2016-ban már jártak a városban, amelyről kellemes emlékeket őriznek. Ezúttal a lányuk ösztönzésére döntöttek úgy, hogy ismét ellátogatnak a településre, ahol öt napot töltenek. A tervek szerint ismét felkeresik azokat a helyszíneket, ahol korábban jártak: a várat, a Ladics-házat, az Erkel-házat és a Gyulai Várfürdőt.

A házaspár mintegy 150 ezer forint értékben kapott ajándékba a helyi kiállítóhelyekre és a Gyulai Várfürdőbe szóló, négyszemélyes belépőket az ügyvezetőtől és a polgármestertől.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Fekete-Dombi Ildikó lapunknak úgy fogalmazott: a kastélytárlat töretlen népszerűségét annak köszönheti, hogy kiállítási anyaga élményt ad a látogatóknak. Hozzáfűzte: számos új programmal is igyekeznek visszacsábítani azokat, akik már látták az állandó kiállításukat.

Görgényi Ernő ismertette: a kastélynak csaknem 80 ezer, a várnak 100 ezer látogatója volt tavaly. Ez kiemelkedő szám a vidéki kiállítóhelyek között, ami azt bizonyítja, hogy mindkét kiállítás időtálló – tette hozzá.

A városvezető megjegyezte: külön öröm, hogy a kastélyban olyan látogatókat köszönthettek, akik visszatérő vendégek Gyulán.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A 2016-ban átadott látogatóközpont 77 hónapot volt nyitva (nyolc hónapot zárva kellett tartania a koronavírus-járvány miatt). Az egykori főúri épületben kialakított állandó tárlatot havonta csaknem hatezerötszázan keresték fel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)