Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Natura 2000 minősítésű területen alakított ki utat magának egy férfi Gyula külterületén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2023. március 07. 12:28
Natura 2000 minősítésű területen alakított ki utat magának egy férfi Gyula külterületén
Vádat emeltek ellene

Vádat emelt, és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Gyulai Járási Ügyészség egy 47 éves büntetlen előéletű szabadkígyósi férfi ellen, aki építési törmelékből alakított ki utat magának egy Natura 2000 minősítésű területen.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleményében azt írta: a férfi tulajdonát képezi a Gyula külterületén található, művelés alól kivett útként nyilvántartott terület, amely természeti állapotában a szomszédos ingatlan mentén elhelyezkedő földutat, valamint az út mellett elhelyezkedő füves területet foglalja magába.

Mivel a földutat – amely a férfi tanyájához vezet – mezőgazdasági munkagépek használják, az ősztől tavaszig terjedő időszakban az út kisebb járművek számára járhatatlan. A férfi ezért döntött úgy, hogy a tulajdonát képező ingatlanon a földúttal párhuzamosan kialakít egy magánutat.

A férfi 2021 őszén az ingatlanra hulladékgazdálkodási engedély nélkül összesen 200 tonna építési-bontási hulladékot hordott, amit az ott futó földúttal párhuzamosan, a füves – Natura 2000 minősítéssel rendelkező – területen terített szét egy 700 méter hosszúságú szakaszon, ily módon kialakítva egy, a járművei számára használható útszakaszt.

A férfi cselekményével megszegte a hulladékról szóló törvény rendelkezéseit, amelyek alapján a hulladéktól csak a kijelölt vagy arra fenntartott helyen, a környezet veszélyeztetését kizáró módon lehet megválni.

A férfi utóbb, az eljárás során az általa engedély nélkül lerakott építési-bontási hulladékot a helyszínről elszállíttatta, visszaállítva ezzel a földterület eredeti állapotát.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)