Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 424 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. április 08. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 424 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök április 7-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 217 határsértőt tartóztattak fel és 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 4 esetben összesen 30 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét, Tompa, Hercegszántó és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 11 esetben összesen 187 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, török, afgán és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében egy esetben összesen 2 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 7 esetben összesen 205 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2, tiltott határátlépés miatt 8, közokirat-hamisítás miatt egy személy ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)