Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - NAV: új drónokkal ellenőrzik a pénzügyőrök a keleti zöldhatárt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. április 05. 11:13
NAV: új drónokkal ellenőrzik a pénzügyőrök a keleti zöldhatárt
A csempészek gyakran drónnal, sárkányrepülővel, kisrepülővel próbálják bejuttatni árujukat Magyarországra

Újabb drónokat szerzett be az ország zöldhatárainak ellenőrzésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az eszközöket a keleti országrészen készülnek bevetni – közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint azért van szükség ilyen felderítő eszközökre, mert a csempészek gyakran drónnal, sárkányrepülővel, kisrepülővel próbálják bejuttatni árujukat Magyarországra.

A NAV az elmúlt évben is támogatta új eszközökkel a zöldhatár-ellenőrzést, folyamatosan szerzett be az évszaknak megfelelő bevetési öltözeteket és hőkamerákat.

Ezeken a sokszor nehezen megközelíthető határszakaszokon speciális felszerelést kell igénybe venni, hogy a csempészáru – ami jelentős részben dohányipari termék – bejutását megakadályozzák.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. is ilyen különleges eszközök beszerzésével támogatja a NAV Bevetési Igazgatóságának munkáját – tették hozzá.

A cég jóvoltából a NAV három új, nagy értékű drónt vehetett át Beregdarócon, az ország keleti határán. Az új eszközök rövidesen bekapcsolódnak az ellenőrzési munkába, és még inkább megnehezítik a csempészáru Magyarországra jutását – írták.

Hozzátették: a most munkába álló drónok jól kiegészítik a NAV korábbi beszerzéseit, hiszen ezek az eszközök is elsősorban a műveleti feladatokat támogatják.

Míg a speciális ruházat az álcázást, a hőkamerák a csempészútvonalak és csempészmódszerek megismerését, a drónok a felderítési feladatokat segítik ezután – áll a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)