Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb győzelmével már a dobogót ostromolja a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. április 03. 10:00
Újabb győzelmével már a dobogót ostromolja a gyulai kézilabdacsapat
Bácsalmási PVSE–CZ-Gyulasport NKft. 18-24 (9-10) 

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjában szereplő CZ-Gyulasport NKft. a 17. fordulóban a Bácsalmási PVSE otthonában lépett pályára március 31-én.  

CZ-Gyulasport NKft.: Mike M., Ladics V. 2, Vólent L. 5 (2), Nagy P., Németh Cs., Gelegonya A., Szögi T. 10 (5). Csere: Antal X., Farkasinszki D., Ilyés L. 3, Kertes S., Lukács N. 3, Szabó K. 1 és Bányainé Szabó R. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin. 

Zöldi-Tóth Katalin vezette alakulat az előző fordulóban fontos győzelmet aratott csorvási ellenfele ellen, így a tabella ötödik helyéről várhatta bácsalmási riválisát. A két együttes az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor 32-30-as gyula győzelem született. 

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, feszült hangulatú mérkőzésre lehetett számítani, hiszen a hazai csapat revánsot ígért az ősszel elszenvedett vereségért.  

A mérkőzés ennek megfelelően alakult, a bácsalmási gárda hamar kétgólos előnyre tett szert. A gyulai együttes azonban a hatodik percben kiegyenlítette az állást, a nyolcadik percben pedig a vezetést is átvette riválisától. A megszerzett vezetést a folytatásban is meg tudta őrizni, a végeredményt a lefújás előtt öt másodperccel lőtt góljával Ladics Vivienn állította be. 

– A jól megszervezett és keményen védekező gyulai csapat igencsak gondot okoztak a hazaiaknak. A csapat mindkét kapusa jó napot fogott ki, a kapott kevés gól a fent leírtaknak tudható be. Mindent egybevetve a gyulai csapat talán a forduló legnagyobb meglepetését okozta, de a látottak igazolták az eredmény jogosságát – ismertette Máthé István. 

A mérkőzés alakulása: 4. perc: 3-1, 6. perc: 3-3, 8. perc- 3-4, 13. perc: 5-7, 21. perc: 8-10, 26. perc: 9-10, 30. perc: 9-10, 32. perc: 9-11, 35. perc: 9-13, 42. perc: 12-15, 49. perc: 13-18, 52. perc: 13-20, 55. perc: 16-21, 58. perc: 18-23, 60. perc: 18-24. 

– Az első félidei szünet után jól jöttünk ki az öltözőből, a védekezés a mai napon szinte tökéletes volt. Gratulálok a lányoknak, aki ma pályára lépett, tudott hozzá tenni a győzelemhez. Van egy álmunk, amit szeretnénk elérni, úgy érzem az egység, ami most jellemző a csapatra, sikerre fog vezetni. Hiszek abban, hogy megtudjuk csinálni, és ami a legfontosabb, nem vagyok ezzel egyedül, van mögöttem tizenhat játékos – mondta Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata a tabella harmadik helyén áll, pontazonossággal a még mérkőzést játszó szeghalmi riválisával. A fürdővárosi együttes a folytatásban hazai pályán fogadja az éllovas PC Trade Szegedi NKE-t.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)