Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A litván Vostok-Europe óramanufaktúrát létesít Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2023. április 01. 10:07
A litván Vostok-Europe óramanufaktúrát létesít Gyulán
Görgényi Ernő: a tárgyalásokat Igor Zubovskij kérésére tartottuk titokban

A hír igaz: óramanufaktúra épül Gyulán! A kizárólag limitált karórákat gyártó litván Vostok-Europe létesít összeszerelő manufaktúrát a fürdővárosban – erősítette meg a Gyulai Hírlap értesülését Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere. A Vostok Balaton, a Vostok Puskás és a Vostok Magyarország után már készül a Vostok-Europe Gyula karóra, melynek bemutatóját a gyulai manufaktúra megnyitására időzíti a Koliz Vostok. 

Görgényi Ernő polgármester, Igor Zubovskij ügyvezető igazgató és a tolmács

Az óramárka története a szovjet időkbe nyúlik vissza. A Chistopol városából származó híres orosz Vostok (oroszul Восток) 1942-ből származik. A név eredete a hidegháborúig vezethető vissza, sok más orosz órához hasonlóan, mint például a Poljot vagy a Raketa.

A városvezető elmondta: a litván cégvezetés külön kérésére tartották titokban a tárgyalásokat. Fél évvel ezelőtt kereste meg a gyulai városvezetést Igor Zubovskij, a Koliz Vostok ügyvezető igazgatója. A megkeresés egyik oka az volt, hogy a Vostok-Europa óramárkának nagyon jó a kapcsolata a magyarországi forgalmazókkal, a magyar piac a legerősebbek közé tartozik, a magyarok egyik kedvenc óramárkája lett a Vostok-Europe. A másik ok az volt, hogy vonzónak találta a Koliz Vostok azt a gyulai ipari területet, ahol az Airbus és a Satys felépült.

vostok-europe puskás90

A zöldmezős beruházásról Görgényi Ernő elmondta, hogy a magyar kormány döntésével is egybecsengett a litván cég elképzelése. A kormány a keleti országrész munkahelyteremtő ipari termelését kívánja megerősíteni az elkövetkezendő években. A beruházásról szóló együttműködési megállapodást Gyulán fogjuk aláírni májusban – mondta el a polgármester.

A Vostok-Europe márka története 2003-tól datálódik. Litvánia fővárosában, Vilniusban a Koliz-Vostok és a Chystopol Watch Factory óragyártó manufaktúrák egyesítésével jött létre. A Vostok limitált kiadású órái ma a világ 30 országában kaphatók. A magyar eladások annyira jelentősek, hogy több Magyarországhoz kapcsolódó limitált karórát tervezett a Koliz Vostok. Ilyen volt például a Vostok Balaton, a Vostok Puskás és a Vostok Magyarország.

vostok-europe balaton

A Vostok-Europe gyulai manufaktúrájában 50 munkahelyet létesítenek. A Vostok órákat kizárólag kézzel szerelik össze, ami megfelelő szaktudást igényel. Ezért a gyár építésével egy időben megkezdik a magyar dolgozók képzését is, ami szintén Gyulán történik majd. A tervek szerint 2023. április 1-jén kezdi meg gyártását a Vostok-Europe Gyulán. Igor Zubovskij azt ígérte, hogy a gyulai üzemnyitás napján bemutatják a Vostok Gyula limitált női és férfi karórákat.

[Természetesen ez csak egy április 1-jei tréfa kívánt lenni! Ennek ellenére nagyon szívesen látnánk Gyulán egy Vostok-Europe manufaktúrát – A Szerk.]

vostok-europe magyarország

GYULAI HÍRLAP • 2023. április 01. 09:47
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)