Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 417 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. március 30. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 417 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök március 29-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 188 határsértőt tartóztattak fel és 229 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 2 esetben 5 határsértőt tartóztattak fel Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 160 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Ruzsa és Röszke közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében, Győrben 1 fő; Pest megyében, Szigetszentmiklós külterületén 6 fő; Veszprém vármegyében, Bakonygyepes külterületén 16 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, török, szomáliai, iraki és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 3 esetben összesen 20 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 9 esetben összesen 209 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2, tiltott határátlépés miatt 2 személy ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)