Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos döntőben a „Lila” suli tornacsapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. március 20. 11:00
Országos döntőben a „Lila” suli tornacsapata
Az 5. számú általános iskola együttese a torna-diákolimpia országos elődöntőjében szerepelt 

Fotó: Góg Anikó

Az országos döntőbe jutott az 5. számú általános iskola fiúcsapata a torna-diákolimpia országos elődöntőjéből, melyet március elején rendeztek meg Kiskunhalason.

Bacsa Edina testnevelő elmondta, a Bondár Gábor vezette fürdővárosi csapat betegség miatt csupán négy tornásszal indult útnak, a diákok hiányzása pedig a felkészülést is nehezítette. 

– A négyfős csapat alaposan kitett magáért, a fiúk rontás nélküli gyakorlatokat mutattak be a szigorú bíróknak, amivel a mezőny első felében, az előkelő negyedik helyen végeztek, ezzel az országos döntőbe kvalifikálták magukat. Ez az országos elődöntős eredmény a legjobb az iskola történetében, összességében pedig második alkalommal jutottak be iskolásaink az országos döntőbe – ismertette. 

Kiemelte, ez az eredmény több tanév felkészülésének az eredménye, hiszen a B kategóriás tornagyakorlatok is nagyon alapos és precíz felkészülést igényelnek.  

– Az összefüggő talajgyakorlat, a szekrényugrás és az előírt gyűrűgyakorlatok nagyon jól fejlesztik a gyerekek koncentrációs képességét, a helyes testtartást és a testtudatot, a térérzéket és az előadói képességeket is. A torna és az atlétika valóban minden sportág alapjait képezi. A csapat minden tagja labdajátékosként állja meg a helyét hétről hétre, hiszen intézményünk a sokoldalúságra nevelést tartja a legfontosabbnak – tette hozzá. 

A torna-diákolimpia országos döntőjét április végén rendezik meg Budapesten.  

Az 5. számú általános iskola együttesének országos elődöntőben szerepelt tagjai: Borbély Dominik, Kotroczó Krisztofer, Mócz Benett és Resetár Szilárd.

Fotó: Góg Anikó

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)