Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Erkel Diákünnepek szakmai együttműködő partnere lett a Magyar Kultúráért Alapítvány

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. március 15. 17:30
Az Erkel Diákünnepek szakmai együttműködő partnere lett a Magyar Kultúráért Alapítvány
Az együttműködési megállapodást március 15-én írták alá

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Együttműködési megállapodás született az Erkel Diákünnepek Alapítvány és a Magyar Kultúráért Alapítvány között március 15-én a gyulai polgármesteri hivatal dísztermében.

Az eseményen elhangzott:  Gyula város társadalmi és civil életét meghatározó közösségi, értékteremtő és kulturális eseményei közé tartozik a Magyarországon szinte egyedülálló módon fennmaradó Erkel Diákünnepek ifjúsági diákrendezvény, amelynek kezdete 1963-ig nyúlik vissza.

A kétévente megrendezett összművészeti fesztivál szervezését 2019-ben az Erkel Diákünnepek Alapítvány vette át. Akkor több mint 1500 diák érkezett Gyulára az ország különböző településeiről. A 2021-es fesztivál a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A következő EDÜ-t 2023. június 1–3. között rendezik meg, a fesztiválra a határon túli testvérvárosok iskoláinak diákjai is meghívást kapnak. A rendezvényen négy kategóriában és tizenöt alkategóriában mérik össze tudásukat a középiskolás tanulók.

Idén a tehetségkutatás mellett a tehetséggondozás is kiemelt szerepet kap, ezért a szakmai zsűri bevonásával szakmai tréningeket is tartanak a fesztiválon. Emellett a szervezők fáklyás felvonulással, közösségi terekkel, koncertekkel is készülnek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A minél sikeresebb lebonyolítás érdekében az Erkel Diákünnepek Alapítvány olyan szakmai támogató és együttműködő partnert keresett, amely szakmai iránymutatásával és a kulturális területen szerzett tapasztalataival tud hozzájárulni a rendezvény sikeréhez.

Ennek értelmében lett az idei fesztivál szakmai együttműködő partnere a Magyar Kultúráért Alapítvány. Az együttműködési megállapodást Demeter Szilárd, az alapítvány kuratóriumának elnöke, Görgényi Ernő polgármester és Farkas Mária, az Erkel Diákünnepek Alapítvány kuratóriumának elnöke írták alá.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)