Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 300 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. március 11. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 300 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök március 10-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 138 határsértőt tartóztattak fel és 162 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök 3 esetben 15 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Kelebia és Kiskőrös közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 111 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Öttömös, Szatymaz, Zákányszék és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében, Hegyeshalom külterületén 11fő, Rajka külterületén 1 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, iraki, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben 3 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 12 esetben összesen 159 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, tiltott határátlépés miatt 37, közokirat-hamisítás miatt 2 személy ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)