Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan befejeződik a gyulai rendelőintézet felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. március 10. 10:15
Hamarosan befejeződik a gyulai rendelőintézet felújítása
290 millió forint uniós támogatásból korszerűsítették az épületet

Az intézmény menedzsmentje a napokban helyszíni bejárást tartott az épületben

Fotó: BMKK

Néhány héten belül befejeződik a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetének felújítása; megkezdődött a járóbeteg-szakrendelők visszaköltözésének előkészítése – tájékoztatott közleményében az intézmény.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Széchenyi 2020 program keretében 290 millió forint európai uniós támogatásból korszerűsítik a szakrendelő 4170 négyzetméter alapterületű épületét, és új orvostechnikai eszközöket szereznek be. 

A közlemény ismerteti: a felújítás során lecserélték az épület teljes elektromos és vízvezeték-hálózatát, leszigetelték a tetőszerkezetét, felújították a közforgalmú vizesblokkokat, és energiatakarékos LED-es fényforrásokat szereltek fel.

Fotó: BMKK

Közölték: a tisztasági festés után, várhatóan az év második negyedévében költöznek vissza az épületbe a felújítás idejére a kórház más épületeibe került járóbeteg-szakrendelők.  

A közlemény idézi Becsei Lászlót, a kórház főigazgató főorvosát, aki kifejtette: a tavaly októberben kezdődött korszerűsítési munkálatok a terveknek megfelelő ütemben zajlottak.

Az intézmény korábbi közleményéből kiderül: a támogatásból új direkt digitális röntgenkészüléket, urológiai ultrahangot, valamint a szemészeti és a szájsebészeti szakellátásban használatos kézi műszereket szereznek be. A beruházás révén 16 orvosszakmai területen javulnak az infrastrukturális feltételek.

Fotó: BMKK

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)