Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújul a Gyulai Várfürdő dögönyözős medencéje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. március 03. 15:30
Megújul a Gyulai Várfürdő dögönyözős medencéje
A gyógyvizes medencét az 1970-es években építették

Megújul a Gyulai Várfürdő dögönyözős medencéje – tájékoztatta lapunkat Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezetője.

Kun Miklós lapunk kérdésére elmondta, a dögönyözős medencét az 1970-es években építették, egy tervezési hiba miatt pedig nem volt megoldott a vízcsere: hiába eresztették be a pótvizet, voltak pangó részek, így nehezen volt biztosítható a megfelelő vízminőség.

Kiemelte: az új rendszerben huszonnyolc ponton fog befutni a víz a 349 köbméteres medencébe, ez biztosítani fogja a kifogástalan vízcserét.

Hozzátette: a munkálatok másik oka az esztétika volt. Az elavult, régi árnyékolókat még a koronavírus-járvány idején lecserélték a medencénél, ennek folytatásaként rendbe teszik, illetve cserélik a burkolatokat, valamint egy szobor is helyet kap a medence közepén.

A dögönyözős medence a Gyulai Várfürdő második legnagyobb termálvizes gyógymedencéje, amelynek mérete nem fog változni a felújítás után.

Kun Miklós aláhúzta: a munkálatokat saját erőből, hozzávetőlegesen 100 millió forintból valósítják meg. A terveket 2022 őszén készültek, a konkrét munkálatokat pedig két és fél hete kezdték, a befejezés május végére, legkésőbb június közepére, a nyári szezon kezdetére várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)