Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csongrádon is nyert a gyulai ificsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. március 03. 16:00
Csongrádon is nyert a gyulai ificsapat
Tigrisek Csongrádi KSE–Gyulasport NKft. 22-29 (13-11)

A Gyulasport NKft. országos ifjúsági bajnokságban szereplő csapata a Tigrisek Csongrádi KSE korosztályos együtteséhez utazott március 2-án. A fürdővárosi gárda egy magabiztos hazai győzelem után érkezett a csongrádi arénába, ahol ismét nyerni tudott.

kertes sarolta hét góllal vette ki a részt a sikerből

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Juhász P., Szabó K. 11 (3), Németh Cs. 3, Kertes S. 7, Szalkai B. 4 (1), Várkonyi L. 4. Erdődi R. Csere: Bartóki M., Miklya N., Szabó R. Edző: Zöldi-Tóth Katalin.

Zöldi-Tóth Katalin együttese az előző fordulóban 33-20-as győzelmet aratott bácsbokodi riválisa felett, így a tabella negyedik helyéről utazhatott a soros fordulóra. A hazai gárda békéscsabai ellenfelénél hagyta bajnoki pontjait, ezzel a pontvadászat középcsapatként várhatta gyulai riválisát. A két együttes az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor ötgólos csongrádi győzelem született. 

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai csapat annak reményében lépett pályára, hogy sikerül a visszavágás, Zöldi-Tóth Katalin pedig bátor játékra biztatta a keret tagjait.

Az együttes megfogadta a vezetőedző tanácsait, már a mérkőzés elején magához ragadta az irányítást. Az 5. percben már kétgólos vendégvezetést mutatott az eredményjelző, ezt sokáig tartani is tudta a csapat, a félidő végére azonban már akadozni kezdett a gyulai gépezet, így a rendületlenül támadó hazai gárda kétgólos vezetéssel mehetett pihenőre. A második játékrészben már nem tudta megállítani a csongrádi alakulat a fürdővárosi együttest, amely magabiztosan gyűjtötte be bajnoki pontjait.

A gyengébb kezdés után fokozatosan javult a játék, eminens tanulóként tartották be a játékosok az edző utasításait. A kemény védekezést jó támadásvezetés követte, a szélen Várkonyi Laura, aki a szezon egyik legjobb játékát produkálta, középen Kertes Sarolta gólerős játéka dominált, Szabó Kamilla beállós játéka pedig szinte megoldhatatlan feladat elé állította a hazai védőket. A védőink munkáját a 60 perc alatt bekapott 22 gól minősíti. Minden játékost maximális dicséret illet meg hozzáállásáért. A lányok visszavágtak a csongrádiaknak – ismertette Máthé István.

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 3-5, 15. perc: 8-9, 20. perc: 10-11, 30. perc: 13-11, 40. perc: 15-17, 50. perc 19-22, 54. perc:19-25, 60. perc: 22-29.

A Gyulasport NKft. ifjúsági csapata győzelmével megerősítette helyét a tabella negyedik helyén. A korosztályos gárda a folytatásban a Mizse KC együttesét fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)