Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy győzelem, két vereség az utánpótlás-vízipólócsapat hétvégi mérlege

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. március 02. 16:00
Egy győzelem, két vereség az utánpótlás-vízipólócsapat hétvégi mérlege
Folytatódott az országos utánpótlás-bajnokság

Két hónapnyi szünet után elindult az országos vízilabda-utánpótlásbajnokság. A 26 A2-es csapat még az elmúlt héten megkezdte a rájátszást, de az első fordulóban a Swietelsky-Békéscsaba még nem játszott mérkőzést. A csapat vasárnap a hódmezővásárhelyi együttessel szemben játszotta le az egyfordulós alapszakasz utáni visszavágókat – olvasható a csabapolo.hu oldalon.

Swietelsky-Békéscsaba–Hódmezővásárhelyi VSC 12–17 (4–4, 4–4, 1–4, 3–5)

Országos vízilabda-bajnokság, ifjúságiak, A2 B csoport, rájátszás, Békéscsaba. V.: Berki András, Pásztor Antal. Békéscsaba: Beregszászi – Dobos 5, Hajdu A., Gémesi, Szanyi 1, Bozgán 2, Freiberger 3. Cs.: Korcsok P. (kapus), Sajtos, Lisztes, Pojendán 1, Such, Fölker. Edző: Ajtai Miklós. Hódmezővásárhely: Ficsór – Oláh S., Ladóczki 5 (2), Kiss G. 2, Kis M., Kudella 7 (1), Kősasvári 1. Cs.: Rakonczai B. 1, Benkő 1, Dukai G., Pál, Hegedűs L., Balázs. Edző: Oláh Kende. Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 10/6. Büntetők: 0/0, ill. 4/3. Kiállítás cserével: Oláh S. Kipontozódott: Gémesi.

Az első két negyedben jól tartotta magát a zömében serdülő korosztályúakra épülő csapat a náluk zömében idősebb játékosokból álló vásárhelyiek ellen, ám egyrészt a kor- és súlykülönbségbeli hátrány, másrészt a fáradtság kiütközött a játékosok második félideji teljesítményén.

– Elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével. Sokkal rosszabbra számítottam a sípszó előtt, mert a Hódmezővásárhely régi mumusunk, és nagyon tartalékosan álltunk ki betegségek, sérülések miatt. Ugyancsak nyomós érv, hogy náluk van Kudella Máté, aki a hazai ifjúsági mezőnyből kiemelkedik, amit az ellenünk elért hét gólja is bizonyít. Sokáig álltuk a sarat, de a végén csak megnyílt az olló. Nálunk kapusaink teljesítménye és az ötgólos Dobos Ferenc emelkedett ki. Remélem, a jövő hétre már hosszabb és minőségibb lesz a kispadunk, és akkor ennél is jobb eredményre lehetünk képesek – értékelt Ajtai Miklós.

Az állás a 2. forduló után: 1. Hódmezővásárhelyi VSC (2 mérkőzés után) 6, 2. KÓPÉ Dunakanyar Waterpolo Leányfalu (1 mérkőzés után) 3, 3. Genesys OSC Újbuda (1 mérkőzés után) 3, 4. Swietelsky-Békéscsaba (1 mérkőzés után) 0, 5. Soproni VSE (2 mérkőzés után) 0, 6. Angyalföldi DSI (1 mérkőzés után) 0.

Swietelsky-Békéscsaba–Hódmezővásárhelyi VSC 7–7 – büntetőkkel 10–11 (1–4, 4–1, 2–2, 0–0)

Országos vízilabda-bajnokság, serdülők, A2 B csoport, rájátszás, Békéscsaba. V.: Orosz László, Berki András. Békéscsaba: Korcsok P. – Hajdu A. 3, Szanyi 1, Szathmáry Zs., Pojendán, Freiberger 3 (1), Pallag 2 (1). Cs.: Beregszászi (kapus), Sajtos, Pónya O. 1 (1), Suhajda Z., Lisztes. Edző: Fodor Ádám. Hódmezővásárhely: Rakonczai D. 1 (1) – Égető 1, Rakonczai B. 2 (1), Jáksó, Dukai G. 2 (1), Benkő 2, Hegedűs L. 2 (1). Cs.: László 1, Lázár, Nagy M. Edző: Szabó Tamás, Újházi Attila, dr. Rókus Ákos. Gól emberelőnyből: 3/2, ill. 1/0. Büntetők: 5/3, ill. 5/5.

A csapat álmosan kezdte a mérkőzést, de a második negyedre magára talált, és nemcsak utolérte ellenfelét, hanem a vezetést is átvette egy rövid időre. A harmadik negyed végén egyenlő volt az állás, az utolsóban pedig nem esett gól. A pontok elosztásáról büntetők döntöttek.

– Sok a betegünk, sérültünk, de még a téli sítábor is elcsábított néhány fiatalt a hétvégén. Az erősen tartalékos csapatunk figyelmét arra hívtam fel a találkozó előtt, hogy a meccs elejét kell leginkább megfogni, csak akkor lehetünk sikeresek, ha az első perctől kezdve fejben mindenki ott van a medencében, határozottan védekezik, jól koncentrál, és okos játékot mutat be. Arra is felhívtam a figyelmet, hogy ne egyénileg akarják megoldani a mérkőzést, erre mit ad Isten, mindenki a góllövésre összpontosított, ami miatt háttérbe került a csapatmunka. Nem véletlen, hogy mást hozott az első negyed, mint amit vártunk. Az egy-négyet követően futottunk az eredmény után. Sok erőt és energiát kivett belőlünk az, hogy ledolgozzuk a jelentős hátrányt. Ez sikerült, de a játékunk ettől még nem lett sokkal jobb, ráadásul a folytatásban jöttek a kapufák, a kihagyott lehetőségek, ami végleg megbosszulta magát. A szétlövés, a büntetők pedig már egy orosz rulett, amit el is buktunk. Egyszóval sokat hibáztunk, egyesek görcsösen játszottak, ráadásul a többségnek ezen a hétvégén négy meccs is jutott, ami ugyancsak nagyon fárasztó – ismertette Fodor Ádám.

Az állás a 2. forduló után: 1. Angyalföldi DSI (1 mérkőzés után) 3, 2. Genesys OSC Újbuda (1 mérkőzés után) 3, 3. Soproni VSE (2 mérkőzés után) 3, 4. Hódmezővásárhelyi VSC (2 mérkőzés után) 2, 5. Swietelsky-Békéscsaba (1 mérkőzés után) 1, 6. Dunakanyar Waterpolo Leányfalu (1 mérkőzés után) 0.

Swietelsky-Békéscsaba–Hódmezővásárhelyi VSC 10–6 (3–2, 5–0, 2–1, 0–3)

Országos vízilabda-bajnokság, gyermek korcsoport, A2 B csoport, rájátszás, Békéscsaba. V.: Pásztor Antal, Orosz László. Békéscsaba: Krizsán – Such, Suhajda Z. 2, Bazsó, Szathmáry Zs., 1, Pónya O. 3, Pallag 3 (1). Cs.: Kabai (kapus), Földi, Plavecz, Laurinyecz, Csüllög, Fölker, Nánási 1. Edző: Katona Péter. Hódmezővásárhely: Katona – Égető 1, László, Hartman 1, Dukai M., Lázár, Nagy M. 4 (1). Cs.: Hegedűs Zs. (kapus), Petrecz, Mészáros. Edző: Oláh Kende, Miklós Dóra. Gól emberelőnyből: 4/1, ill. 8/3. Büntetők: 1/1, ill. 2/1.

Három negyeden át szépen játszott a csapat, 10-3-ra vezettek, a vége azonban „elsiklott”, de a fontos győzelem így is megvan.

– A betegségek miatt egy nagyon foghíjas csapattal tudtunk kiállni a tavaszi nyitányon. A találkozó előtt elsősorban a védekezésre hívtam fel a gyerekek figyelmét, ám ebből keveset láttam viszont a vízben. Amúgy sem játszottunk szépen, de legalább az akaratunkat rá tudtuk erőltetni ellenfelünkre. Így a lényeg megvan, vagyis behúztuk a három fontos pontot – mondta a mérkőzés után Katona Péter.

Az állás a 2. forduló után: 1. Soproni VSE (2 mérkőzés után) 6, 2. Swietelsky-Békéscsaba (1 mérkőzés után) 3, 3. Angyalföldi DSI (1 mérkőzés után) 3, 4. Genesys OSC Újbuda (1 mérkőzés után) 0, 5. Hódmezővásárhelyi VSC (2 mérkőzés után) 0, 6. Dunakanyar Waterpolo Leányfalu (1 mérkőzés után) 0.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)